-
Během prázdnin jsme často tráví hodně času s rodinou, chatování, jíst, pít a vzpomínat, oživení tradičních receptur a jejich předávání společně na další generaci. A jak teplota klesá, jak to dělá v mnoha zemích v tomto období, lidé na celém světě si dopřát oteplování potravin a nápojů, které jsou jako uklidňující jako tradice, které zastupují. Takže spíše než vylévání povinné šampaňské tohoto Silvestr, zkuste jeden z těchto tradičních sezónních nápojů.
Navegado, Glühwein, nebo gløgg
Sorrel
napil v Jižní Americe, západní Evropě a Skandinávii, navegado , Glühwein a < em > gløgg , respektive jsou všechny varianty svařeného vína -vynikající způsob, jak zahřát během chladných zimních měsíců. V Chile, je navegado vyroben první caramelizing cukru na dně hrnce, přidání krabici levné červeného vína ( i krabici vína v Chile je chutné ), a pak vřel ji s některými hole skořice, hřebíček a oranžové plátky. V Německu, Rakousku a Švýcarsku, je svařené víno nazývá Glühwein, a mohou zahrnovat citron, vanilka fazole a brandy nebo port navíc k svorky červeného vína, cukr, skořici a hřebíček. Alpine lyžaři často zahřát se džbánkem Glühwein po dlouhém dni na sjezdovce. Gløgg, mezitím se těší ve Skandinávii a zahrnuje kardamom a často i nativní ducha aquavit,jasně břečka z brambor nebo obilovin a ochucené kmínem. Ve Švédsku a Norsku, je " gløgg strany" být hozen od začátku adventu ,doba přípravy na oslavu Kristova narození ( které se obvykle začíná čtvrtou neděli před 25. prosincem ), dokud se na Štědrý den.
vypěstované v Jamajce od roku 1700 a těší v Trinidadu a Tobago, šťovík jemístní název pro Hibiscus sabdariffa květ, také známý jako Roselle, ze kterých je tento nápoj ( neplést s listnatém byliny stejného jména, která roste v jiných částech světa ). Po čerstvé šťovík je vybral (úkol někdy podávány dětem během prázdnin), je přidán do hrnce s vařící vodou, cukru, skořice, a další koření, jako je hřebíček, nové koření a zázvor. Šídlo je pak napjatý, ochladí a sloužil přes led, s non - alkoholu šťovíku sloužil k dětem a rum přidaných pro dospělé verzi. Pokud je čerstvý ibišek není k dispozici ,květina - který je řekl, aby pomohla posílit imunitní systém - je často sušené a / nebo v prášku a prodávány jako čaj . Sahlep
Během turecké zimy místní zahřát jejich vnitřky by popíjet sahlep, sladký, uklidňující nápoj vyrobený z práškových kořenů divokých horských orchidejí ( které jsou vzácné, mohou znamenat prášek být těžké najít a drahý ). Prášek sahlep je vřelo s mlékem a cukrem a pak posypané skořicí pro servírování. Tento vařící směs lze nalézt na ulicích měst, jako je Istanbul, kde pouliční prodavači sloužit od tradičních měděných uren. Sahlep je myšlenka, že má léčivé vlastnosti, slouží jako domácí lék na nachlazení. Sujeonggwa
Lunární Nový rok ,datum, které mění každoročně se slaví tradičních regionálních receptů v celé Asii. V Koreji ,tomel úder nazvaný sujeonggwa se často podává se sladkým sušenek nebo sladké rýžové koláčky, jíst v očekávání příznivého roku naplněné dobré zdraví a prosperitu. Sujeonggwa je typicky sloužil jak na 1. ledna a během lunárního nového roku festivalech v šálky, zdobené piniovými oříšky. To může být dopředu tím, že kombinuje sušené tomelu, skořicových tyčinek a zázvor do hrnce s vařící vodou a pak se přidá cukr nebo med podle chuti. Po uvaření lzepersimmons být ponecháno na strmé ve směsi pro kdekoli od několika hodin do několika dnů ( i když koření jsou odstraněny ). Někteří v Koreji věří, že sugeonggwa jeúčinný lék na kocovinu - a je to ideální nápoj vychutnat ráno po Silvestru . vaječný koktejl
Počátky vaječným likérem ,pudink -jako nápoj populární v Severní Americe, může se datují do 14. století, kdy bylpopulární nápoj zvaný Possetu vyrobeno v Anglii by srážení horkého mléka s vínem nebo pivem a přidáním cukru a koření. Pití tvarohy od té doby vyšlo z módy, ale kdyžanglický kolonizovali USA ,nová inkarnace nápoje přišlo. Podle časopisu duševní Floss, vejce byly vzácné v Anglii kvůli jejich vysoké ceně, ale spousta Američanů zvýšil dobytek, což znamená, vejce bylo jednodušší přijít. Přidání rozšlehaná vejce do teplého mléka lektvar za předpokladu, že silné pudinkový základ pro dnešní vaječného koňaku. Jméno " vaječný likér " mohou být odvozeny z malého dřevěného hrnek sloužila tento nápoj, nazvaný" člun ze dřeva " v Middle anglický.V USA, Den díkůvzdání, Vánoc a Silvestra mohou být všechny slaven s vaječným likérem, který je obvykle provedené šlehání vajíček, přidáním cukru a pak smíchání s mlékem, smetanou, muškátový oříšek, a likér - obvykle bourbon, rum nebo brandy. ( Žloutky a bílé mohou také být odděleny a zbit individuálně. )
Atole
Aztékové může byliprvní dělat uklidňující zimní nápoj atole , alepopulární kukuřice nápoj je stále těší po celém Mexiku dnes, obvykle kolem Vánoc a během Dia de los Muertos oslav ( 1. a 2. listopadu ). Často jedl ráno, je atole provádí rozpuštěním kukuřičnou mouku v horké vodě a pak se přidá skořicových tyčinek, mléko, třtinový cukr nebo med, vanilka lusky, anýzu a někdy dokonce chilli a epazote (silná mexická bylina, jejíž použití se datuje do Aztékové ) pro extra kop. Províce dezert -jako atole, může čokoláda se doplňují s názvem verzi champurrado , často se podává s churros , dlouhé a tenké smažené koblihy jako pečivo. Výsledkem jesilná, luxusní vzít na horkou čokoládu -. Self- shovívavost v hrnku