-
William Sherer je jedním z těchto odlišných odborníků. Bylvíno ředitel na těchto světově proslulých podniků jako Ritz Carlton New Yorku a svatozář, šéfkuchař Charlie Palmer je restaurace v Mandalay Bay Resort v Las Vegas. Sherer nyní žije v severní Kalifornii, kde řídí vinné programů na Redd ,hvězda Michelin restaurace, která kombinuje místní sezónní složky s mezinárodními chutěmi a sestra restaurace Redd dřevo,elegantní pizzerii představovat dřevěné uhlí pizzy a domácí těstoviny. Oba restaurací se nachází v Napa Valley, Kalifornie nejslavnější vinařská oblast, která přitahuje téměř pět milionů turistů ročně.
sommeliera, zodpovězení otázek jeústřední součástí práce Sherer je. Zeptali jsme se ho řešit některé z nejčastějších dotazů lidé mají o víně.
Co je terroir ?
" Je tochuť, která je předán z půdy, kde se pěstují hrozny a od vinařství, " vysvětlil Sherer. " Takže, každý region na světě má podpis chuť, v rámci téže odrůdy ...Opakem terroir je komerčně - svlékl chuť, kde si můžete často víno, které chutná jako by to mohlo být odkudkoliv. "Je víno vegan ?
Stručná odpověď zní ne. " Víno není100 % čistá věc, " řekl Sherer. " Je to má nějaké přírodní chemické látky, které se přidávají, aby ji hledat a chuť dobře. K objasnění víno , bude vinaři [ často ] použití bílkoviny jako přírodní čiřidlo. " Například, vaječné bílky být přidány do sudů s vínem, protože přirozeně přitahují částice vína sedimentů. Jiné obyčejné proteiny jsou ty získané z ryb.To znamená, že tam jsou některé speciální vinařství, které jdou ven jejich způsobu, jak vyrábět víno pomocí veganské metod. Frey Vinice v Mendocino County v Kalifornii je veganské víno objasněním jejich bílých vín pomocí zemnicí hlínu s názvem bentonit a opouštět jejich červená vína nefiltrované.
Je víno gluten -free ?
Stručná odpověď zní ano. Základní složky vína jsou přirozeně bezlepkové. Nicméně, některé vína obsahují stopové množství lepku z přísad ( např. vyjasnění, barvení nebo ochucovadla ), z vinařských sudů konstruovány s využitím vložit z lepku, nebo z kvasnic, která byla pěstována v médiu obsahujícím lepek.Proč víno lepší s věkem ?
" Když víno stárne, získává složitost. Tyto molekuly jsou skutečně reformovat a změnit, poškodí a bude z velmi primárních chutí ke složitějším chutí, " Sherer popsal. Ale ne všechna vína chutnají nejlépe, když zrají velmi dlouhou dobu. " Každé víno má svůj vlastní pitelností křivku. Víno [ je ] rodí na nízké pitelností úrovni a někdy rychle nebo pomalu se dostane do dokonalé fázi, a pak se pitelností klesá po určité době. " Na konci dne, je to subjektivní, zdůraznil. "Část z toho je kulturní. Například,britský známé pro zálibu jejich víno staré, a pravděpodobně Američané rádi pijí vínotrochu mladší. "Je víno pro tebe dobré ?
V moderování, ano. Kůže a semena hroznů použitých k výrobě vína mají antioxidanty, které pracují, aby se zabránilo poškození buněk. Zdravotní studie prokázaly, že tyto antioxidanty může zabránit srážení krve, inhibují růst nádorových buněk a snižuje riziko srdečních onemocnění. " Červené víno mámnohem více antioxidantů než bílé víno , protože má větší kontakt s kůže hroznu [ během procesu winemaking ], " Sherer řekl. Pozitivní účinky na zdraví byly také vysledovat až k alkoholu přítomného ve víně, neboť malé množství alkoholu může zvýšit " dobrého cholesterolu " a tenkýkrev.Jak uchovávat víno ?
" Chcete uložit láhev vína na své straně, aby se korek z vysychání. Ifkorkové vyschne, ztratí svou pružnost a nedaří se, nechat air dovnitř " Dalším způsobem, jak udržet korek v kontaktu s vínem je převést zbylé víno do poloviny - láhve. " Skladovací teploty jsou také velmi důležité. Pokud nemáte vína skladování ,nejlepší místo je v suterénu, nebo uvnitř skříně v centru budovy. Tímto způsobem se víno nemá vliv na venkovní teplotě jak hodně. " Pokudjediné místo, kde budete muset ukládat víno, je[ pravidelný ] lednice, Sherer řekl, že je pravděpodobně v pořádku taky. " Většina profesionálů budou říkat, želednice není dobré, protožeteplota je jít nahoru a dolů příliš mnoho, a že udržuje víno příliš studené příliš dlouho - ale to není opravdu bylo prokázáno, že mají obrovský dopad. Větší vliv pochází z příliš teplé teplotě. " Jeden poslední tip Sherer má pro ukládání je, že bílá vína jsou více citlivé na vyšší teploty, než červené víno.Má víno nezkazí ?
Po otevření, bude víno nakonec jít " špatné ", stává octa. Bad víno , Sherer řekl, může nakonec začnou vonící jako lak nebo lak na nehty - ještě horší než octem. Existují různé techniky, jak vydělat víno poslední, i když, z nichž všechny mají za cíl udržet kyslík z vína. "Nejběžnější je vytlačení kyslíku s těžším plynem. Dalším způsobem je přemístění víno do menších nádob, takže budete mít méně vzdušný prostor. "Bývalá metoda může být provedeno pomocí spreje na víno konzervace nebo uzávěry vakuové vína.Proč jsou sklenice na víno, takže velký
společnosti
"Ze dvou důvodů : ? jeden je umožnitvíno vytvořit prostor pro vůni, protože část požitku z vína jenos. [ Druhý ] je o tom, jakvíno teče na vaše chuťové buňky, " řekl Sherer. Například, mohou být ve skutečnosti šampaňské lépe vychutnat z široké skla, ve srovnání se všudypřítomné Champagne flétny. "Champagne flétna byla navržena tak, aby se minimalizovalo plochu, aby se bubliny v kapalině. Aleširší kulhavky sklo dovolícelé patro a jazyk, aby mohli užívat plných chutí vína. Nejjemnější Champagne domy ve Francii vám řekne, že " Sherer vysvětlil.Sklo jít do krajnosti, aby ubytovat konzumenti vína, Sherer řekl. Rakouská společnost sklo Riedel, například, dělá sklo pro dezertní víno, které je zakřivený do tvaru tulipánu s cílem zahájit víno od špičky jazyka a na střední a boční jazyka. Doba do populární myšlence, že chuťové buňky na špičce reagovat na sladkosti, je to znamenalo snížení o víně na sladkou chuť, ( vědecky, když všechny oblasti jazyka jsou citlivé na sladké, slané, kyselé, hořké a umami chutí ) <. /p>
Co je dobré víno
Existují tři vlastnosti, které dobrá vína mají tendenci sdílet, Sherer vysvětlil : ? ". Harmony, složitost a jedinečnost " Harmony znamená, že prvky vína práce spolu v rovnováze, složitost znamená, ževíno má různé chutě a jedinečnost je to, co odlišuje jeden víno odlišuje od všech ostatních. " Zákazníci se mě často ptají, " Proč si lidé platí tisíce dolarů na jednu láhev vína ? " Je to o ochutnávka jedinečný okamžik v čase. " Samozřejmě, jen osobní vkus určuje, zda100-rok - starý speciální vintage Bordeaux chutná lépe nebo horší než 10-rok - starý Bordeaux.Jak otevřít láhev vína bez vývrtky ?
Ano, dokonce mistrů Sommeliéři uznat, že občas je třeba prolomit pravidla v nouzi. " Existují dvě techniky, " připomněl Sherer. " Můžete hit na zadní straně láhve, s botou nebo něco tvrdého, že se nezlomí láhev. Tlak bude tlačit zátku ven. Druhým způsobem je vzít palcem nebo hůl a fyzicky zatlačte korek do vína. "Travelwise jeTravel BBC sloupec, který jde za cestovní příběhy odpovědět časté otázky, uspokojí nevšední kuriozity a odhalit některé záhady obklopující cestování. Pokud máte hořící cestovní dotazy, kontaktujte Travelwise .