-
Jezte v Madridu a budete se potýkají s různými regionálními a mezinárodní kuchyně, která je nesrovnatelná nikde jinde ve Španělsku. Všechno je zde zastoupena - Valencie paellu a fideuá ( nudle na bázi paella ), složité baskické pintxos ( tapas ), sofistikované katalánské směsi jako telecí terina s fíkovým pyré, uzené maso z Extremadura, galicijština mořské ryby, kastilské sele, a staré oddaných stoupenců, jako cocidola madrile nA - hlavní město Španělska milovaný guláš.
Na vrcholu toho všeho ,formálně nesmlouvavé baštu masa zažívá infuzi vegetariánské a veganské kuchyně. A spousta mezinárodních restaurací se otevřely v posledních letech, s gastronomickou rozmanitostí, která pokrývá z Asie na Blízký východ a ze severní Afriky do Jižní Ameriky.
staletí, Madrid přežil na jednoduchých, hutnějším vybudovaných tuhými zimami a puchýřů léty, jako cocido a la madrilène ,cizrna - based hotpot, a Callos la madrilène, dršťky na bázi mísa s chorizo , sele a kráva kopyta a čenich. Ale díky neustálému stěhování outsiderů, la cocina madrilé NA (kuchyně Madridu ) se pomalu v průběhu let vyvíjela, což v rozmanitosti kulinářských tradic z celého Španělsko ,šíření nočních tapas barů a zvýšení kultivovanosti města gastronomické nabídky.
Basque kuchyně, který byl inspirován francouzskou kuchyní nouvelle a zahrnuje jednoduchost, technologický pokrok a kratší doba vaření se zachovat přírodní chuť, přišel do hlavního města v podobě pintxos v pozdní 1970. Tyto tapas se staldruh umění aBasque hvězda má ještě nastavit. Některé z nejvyhledávanějších sousta v Madridu jsou barevné chobotnice špejle na Sagaretxe a Langustiny krokety a malé " Unai " hamburgery ( smažené v tempura s foie gras ) na Txirimiri ( Calle Humilladero 6, La Latina, 913-641-196 ).
Mezi polovině 90. let a na počátku 21. století, Španělsko je nárůst hospodářského růstu vedlo k vlně imigrace z Asie, Jižní Ameriky a Severní a Západní Afriky, každý přináší své vlastní složky a kulinářské tradice v tabulce. Tyto nové kultury vedly do restaurací, jako jsou japonské tsunami, stejně jako fusion Sula Madrid a O´live ,bývalý kreslení na vlivy z celéhoStředomoří alatter oslnit své klientelu s nádobím označených odvážné kombinace klasických ingrediencí, takové jakokozí sýr, obr. a ančoviček salát.
Současně ,město vidělo tvůrčí vzestup kuchařů katalánské, kteří pěstují svou vlastní značku španělské kuchyně nouvelle, do značné míry čerpat z konceptu molekulární gastronomie - změna složky do nekonvenčních textury a formy s využitím nových technologií. Sergi Arola, Ramón Freixa Madrid a Santceloni jsou jen tři katalánské instituce, které přispěly ke zvýšení Madridu kosmopolitní kvocient.
Donedávna opravdu ,myšlenka vegetariánství - nemluvě o veganství - by byly splněny s podezřením a zmatku. Non - jedlíci masa byly odsuzovány za vlády španělského diktátora Francisca Franca, daný Vegetariánství je sdružení s levicového hnutí, a to je jen v posledních několika letech, že vegetariánská restaurace byly vyskakování celém hlavním městě. Zatímco tento nový trend je částečně způsobeno vlivem návštěvy cizinců a expat komunity, velké množství madrilènes také častélikes Yerbabuena a Al přírodních, natažený chutné pokrmy, které obsahují jedlé květiny, zelenina, koření, ovoce a různé druhy mořských řas do jedné barevné melanže. La Isla del Tesoro je mezinárodně inspirované pokrmy ukazují pochopení chutí a párování složek, s měnící se denní menu a vynikající veganské mísy.
Madrileños vím dobré jídlo, a zdá se, dokonce i vegetariánská kuchyně se konečně stala různorodé a inovativní dost dráždit své mlsné jazýčky.