-
Amalfi Coast již dlouho známý pro svou krásu a půvab - nyní objevit zcela novou stranu do regionu s odpočítáváním svých 12 nejlepších místních zkušeností
.12. Udělejte perfektní zmrzliny
V inzerátu 27 ,římský císař Tiberius přestěhoval na ostrov Capri. On utrácel dalších 10 let jen kousek od pobřeží Amalfi - přirozený ráj odlehlých pláží a útesů tyčících. Region byloblíbenou destinací pro návštěvníky Itálii od té doby. Overdevelopment byl omezen na pobřeží v úzkých silnicích a neprodyšně uzavřeny středověkých měst. Jako výsledek ,Amalfi Coast, si zachoval svůj charakter : teplé, otevřené a ryze italské. A co by mohlo být více než italské zmrzliny ? Na Gelateria David ve městě Sorrento, majitelé Mario a Carmela Gargiulo dělat 130 chutí zmrzliny - a učit druhé, jak to udělat taky. V jejich dílně, studenti směs smetany, cukru a žloutky s čerstvým ovocem. Mario používá pouze sezónní produkty, takže chuť závisí na tom, co je na trhu, který den : mandle a citronová kůra, nebo rajčaty a bazalkou. Dokonce to ZUPPA Inglese -English trochu zmrzliny. ( Gelateria David, Via Marziale 9, Sorrento, ochutnávka třídy 8 liber, 00 39 81 8073649 )11. Naučte tajemství limoncello
V řadových háje mimo Praiano, Valentino Esposito tipů velké citrony na stromě. Většina z nich jsouvelikosti dvou pěstí, a odrazí na štíhlých větví. " Můžete mít citron s masem, s rybami, se zmrzlinou - i jen půl sklenice citronu s polovinou sklenice vody je vynikající, " říká. Vrcholem je však limoncello, v regionu tradiční a velmi oblíbené citron likér, obvykle sloužil jako po večeři digestivo. Valentino je limoncello je tak dobře-pokládaný, že kuchaři Jamie Oliver a Gennaro Contaldo jsou dlouhodobé obdivovatelé, a on někdy hostí pikniky pro ně ve svých citronu hájů. Zpět na jeho malé řemeslník továrny, Il Gusto della Costa, Valentino vaří trochu citrónové kávu : tmavě espresso s dvěma tenkými plátky kůry v banku. Dva pomocníci nalije vibrující nažloutlá kapalina do skleněných lahví. "Pro limoncello, použít pouze citronovou kůru bez bílé dužiny na to vůbec, " Valentino vysvětluje. "Bílá je to hořké. Slupka musí louhovat tři nebo čtyři dny v lihu, potom přidáme sirup studené vody a cukru. Jen čtyři složky. Světlé barvy je přirozené. V září nebo v říjnu, kdy citrony jsou zelené ,limoncello je zelená. "Doušek žluté věcí jezjevení. To je hustý, sladký, silný a plný čerstvého, zingy chutí nejslavnějšího ovoce na pobřeží Amalfi je. ( Il Gusto della Costa, Via Gennaro Capriglione 24, Praiano, 00 39 89 813048 )10. Shop jako Jackie O
Když Jacqueline Kennedy Onassis navštívil ostrov Capri v pozdních 60. a raných 70. let, sbalila světlo. Kdysi tam, ona by spadnout do La Parisienne a koupit 12 párů kalhot slavných Adriana di Fiore je Capri. Dnes, Adriana stále pracuje v butiku, zřízeného rodinou více nežsto lety, který se nachází v rohu hlavního náměstí Capri. Jackie O oblíbenými slim - kování kalhoty jsou vyrobeny ručně v dílně, spolu s řadou oblečení v osobitý styl Caprese : Světlé barvy, tekoucí kusy a drahokamy detail. V posledních několika letech, více mezinárodních štítky osvalené ven mnoho malých caprese návrháři a řemeslníky. Přesto Adriana a její dcera Francesca stál pevně, a jsou hrdí na podporu místních talentů. " Snaží se nás dostat ven, " říká Adriana s leskem v očích. " Ale my bojujeme zůstat ! " Bylo by tostatečný globální značka, která se na divokou dámy La Parisienne a snažili se napodobovat jejich klasický Amalfi styl. ( La Parisienne, Piazza Umbetro 1, Capri, Capri kalhoty 177 liber ; 00 39 81 8370283 )