-
Pryč jsou dny, kdy jídelna v Praze znamenaly gawping zlověstně na talíři těžký knedlíků.
Městské restaurace jsou dynamické, a populární akce, jako jsou Food Festival Maye ( praguefoodfestival.com ) a Grand Restaurant Festival ( Grandrestaurant festival.cz) potvrďte jej jako cíl Foodie.
Oběd
Rozpočet : Friendly Home Kitchen nabízí Česká ovlivněný home - styl vaření v kavárně prostředí, sloužící chleby a polévky, 2,70 liber, a síťový jako kachní prsa a plněné papriky. ( homekitchen.cz )lang="EN-GB"> lehká Hlava nabízí dobrou hodnotu, nápadité vegetarián jídla v barevné, nepředvídatelný prostředí. Oběd speciál polévky ahlavní - např. červené cibulačka s paprikou, a tofu burger v těstíčku, rostlinných kuskusem, pečenými sladkými bramborami, mango chutney dipem a salát - stojí pouze 3,80 libry. Mexická pinto salát, 5,10 liber, a lilek quesadillas, 4,80 libry, jsou také dobré. ( lehkahlava.cz )
lang="EN-GB"> Blowout : Šéfkuchař Jiří Štift vytvořil fantastický menu v restauraci hotelu Mandarin Oriental v Essensia. Vyberte si ze směsi krásně prezentovány asijské a české kuchyně - zkuste víkendový dim sum oběd, 35 liber. ( mandarinoriental.com )
večeře
Rozpočet :sestra restaurace Aromi na Vinohradech, La Finestra má stejný rustikální odvolání a slouží některé z nejlepších italských jídel ve městě. Zkustegrilované mušle s lanýžovou bramborovou kaší a omáčkou béarnaise, 12,20 liber, a pomalu vařené vepřová krkovice s hrušky pyré, prořezávat omáčku a bramborový fondant, 14 liber. ( lafinestra.cz ) oblíbenélang="EN-GB"> útulný a cenově dostupné místní obyvatelé " Století je provozován známého šlechtice v České republice. Jídlo je jednoduché, ale vynalézavý, jako je špenát suflé s křenovou omáčkou, 3,50 liber, a Oskar Kokoschka -Krůtí špíz se šunkou a jablečným křenem, 5,30 libry. ( stoleti.cz )
lang="EN-GB"> Blowout :úhledný interiér a otevřenou kuchyní nastavit scénu pro Degustation La. Jdi na Degustation Boheme Bourgeoise, 80 liber :. Sedm nezapomenutelné předmětů na základě receptů z 19. století kulinářské hvězdy Marie B. Svobodové ( ladegustation.cz )
lang="EN-GB"> pití
Rozpočet :tmavý a atmosférická sklepní bar Blue Light se graffiti - zdobené stěny a řadu koktejlů. Zkuste Klin Zrzky ,opojná směs vodky, malibu, Amaretto, pomerančový likér, limetkové šťávy a multivitamin nabité šťávy, 4,80 libry. ( bluelightbar.cz )milovníci lang="EN-GB"> Pivní bude zbožňovat Beer Praha muzeum, nemuzeum vůbec, ale hospoda nabízí jedinečný výběr české microbrews. Existuje více než 30 různých typů sloužily, z bledé piv na piva medu pšenice. Zkuste Rebel Černý,tmavé, mírně karamelové ochutnávka ležák, 0,3 l pro 80p. ( praguebeermuseum.com )
lang="EN-GB"> Blowout : Týnská Bar and Books jespin -off z baru a nové knihy " York bary. Peerless koktejly arozsáhlé whiskey seznam se podávají v přepychovém, kniha lemované pokoji. Zkuste rozmarýn a liči koktejl se šampaňským, 10,40 liber. ( barandbooks.cz )
lang="EN-GB"> Hotel
Rozpočet : Postaven v 17. století ,nádherné Dům u Velké Boty ( Dům U velké boty ) leží v jedné z Nejkrásnější náměstí na Malé Straně. Je známý pro svou jednoduchost, starožitné - naplněné ložnice a velkorysé snídaně. Čtyřhra od 95 liber. ( dumuvelkeboty.cz )lang="EN-GB"> pro návrháře okraji, zkuste Maximilian, sesterský hotel na Josef, Praha První boutique hotel. Designed by česká architektka Eva Jiřičná, má 71 moderně zařízených pokojů a vynikající lázně. Pět minut od Staroměstského náměstí ajen procházkou od La Degustation ( viz večeře ). Čtyřhra od 89 liber. ( maximilianhotel.com )
lang="EN-GB"> Blowout :Mandarin Oriental Prague je jedním z hlavních turistických hotelů. Bývalý klášter, je tomix středověké architektury a moderního luxusu. To je také domov pro Essensia ( viz oběd ). Čtyřhra od 218 liber. ( mandarinoriental.com )
lang="EN-GB"> musí dělat
trhy
Rozpočet : Prodám složky kvality piknik jako sendviče quiche, a koláče, z 2,50 libry z francouzsko- stylu lahůdkářství Au Gourmand. Chytit lanovkou na vrchol Petřín, kde si můžete vychutnat svůj svátek při pohledu na Starém Městě. ( augourmand.cz )lang="EN-GB"> Farmářské byly kvete od uvedení prvního pražského loňského roku. Náplavka se koná každou sobotu ( 8am - čtrnáct hodin ) u Palackého mostu. Podívejte se na místní sýry Tvaroh ( tvaroh ) a brynzou ( z ovčího mléka ), pochoutky, jako je sušené houby z Šumavské a mikro - piv.
lang="EN-GB"> Blowout : strávitcelý den na Pražském hradě - největší hradní komplex na světě - prohlížení vše od katedrály sv Víta na Lobkovickém paláci. Ten má kavárnu a restauraci s panoramatickým výhledem na město. ( lobkowiczevents.cz )