-
Na malých, čokolády deli pult stylu Monk Bar ,strava ohrožující pole lahůdek je na displeji. V karamel pralinky poháry, krémy ananas máslo a Curaçao pomerančového likéru lanýže jsou navrženy tak, aby lákat i ty neochotný sweet - zuby návštěvníka.
York byl britský čokoláda -dělat kapitál pro více než století. Ale v posledních pěti letech ,nové plemeno malých, Luxusnější čokolády přijal štafetu od velkých jmen výrobců - např. Rowntree je a Terryho - který přinesl mezinárodní věhlas čokoládovém průmyslu Yorku na počátku 20. století
.Tehdy, to Terry produkoval likes na UK- oblíbené All Gold -box nejrůznějších mléčných čokolád - zatímco Rowntree je vyrobené Kit Kat bary waferů a cukrem potažené lentilky, ale oba byli nakonec koupil. Nestlé převzal Rowntree je v roce 1988, zatímco Terryho stala součástí Kraft v roce 1993. Výroba z mnoha klíčových značek byla odklizena z Yorku, a kdyžtovárna Nestlé ve městě stále vyrábí mnoho bývalých produktů Rowntree je, Terry továrna uzavřena v roce 2005.
města cukrovinky historie je prozkoumána v Chocolate Story Yorku ,přitažlivost, která otevřela v Kings náměstí 03. 2012 a používá videa, interaktivní kvízy a dabing vysvětlit, jak se města na břehu řeky umístění dělalo toideální místo pro import surovin a export skončil zachází. Aleatrakcí je o budoucnosti, stejně jakov minulých - má také in-house čokolády, kteří drží pravidelně čokoláda - Making demonstrace, adole shop nabízí možnost vybraných výrobků z některých městských malých výrobců, které nemají mají své vlastní obchody.
Například ,obchod nabízí broskví a - malinový nebo oranžovo- Geranium ochucené bary z Choc záležitost, která se specializuje na ruční, fair-trade čokolády. Společnost byla založena Linda Barrie, který hledal horké čokolády recept na její laktózu netolerantní dcery. Skončila roztavení tyčí hořké čokolády, aexperimentování dál odtud.
I v menším měřítku, je manžel a manželka provoz Chocolates Guppy, také k dispozici na Chocolate Story Yorku. V roce 2010, Peter a Fran Guppy převedeny jejich garáž na miniaturní továrna na čokoládu a opustit svou práci v odvětví finančních služeb. Jejich specialitou je jediný původ bary, kde jsou všechny kakaové boby pocházejí z určitého regionu, jako je Santander v Kolumbii nebo Sambirano na Madagaskaru. Princip je podobný jako terroir, kde je půda a klima v určité oblasti předat charakteristické vlastnosti ve víno. Guppy je také dělá ručně odvedený náplň lanýže, s chutí, včetně šampaňského a jahody, cherry brandy a osolené karamelu.
Snadnejambicióznějším New Yorku čokolády projektů, je všakYork Cocoa dům, který se nachází v blízkosti York Minster katedrály. Byl otevřen v listopadu 2011, nabízí twist na tradiční místnosti čaje Yorkshire. Místo toho, aby sloužil odpolední čaj, kakao York House nabízí odpolední čokoládu, kde všechny položky doručovány mít předvídatelný klíčovou složku. Šíření obsahuje syrové kakao hrot a černé olivy tapenádou ; Yorkshire nivou a čokoládu dortík ;. A choc - třešňové koláčky
shovívavý Odpolední svátky jsou doplněny v obchodě, který prodává cukrářských výrobků z 25 místních dodavatelů, stejně jako ty z in-house. Druhé použití sezónní produkty, kdykoli je to možné, jsou tak jahod lanýže jen dělal, když čerstvé jahody jsou v sezóně.
Ale třetí řetězec luku York kakao House je čokoláda - making třídy, kde nováčci mohou mít jít na vytvoření vlastní čokoládu od nuly.
zkušenost zahrnuje ochutnávku čokolády v jeho různých formách - včetně kakaové boby, NIB a čisté kakaové máslo - a studentů výběru, které složky chtějí dát v baru. Oni jsou také učí, jak zmírnit čokoládu pomocí fén - .Proces tavení při zachování hladkého, lesklý textury
York Cocoa Dům je vlastněna a řízena Sophie Jewett, který šel na University of York po vyrůstala na ostrově Isle of Wight v jižní Anglii. "Jsemvelmi chamtivý čokoláda milovník, " vysvětlil Jewett. " A já jsem byl fascinován York ječokoláda město. Dalo by se cítit čokoládu ve vzduchu - to byl štiplavý z továren "
.Jewett se domnívá, že současná renesance řemeslné výrobě čokolády má silné vazby na tohoto minulosti, a to jak tradice a personálu. York kakao House hlavní chocolatier, například, dříve pracoval v továrně na Terryho.
"Město má takovou podloží talentu a zkušeností, " řekla. " A my začínáme vidět výsledky, které. "