-
Naše malá skupina šel za dávno mrtvého kuchaře. On se utopil, zřejmě : Můžete říct, kraba a mořských řas visící kolem krku a humra uvízla v jeho toque. Jak jsme bloudit ulicemi Belfastu, s úsměvem místní obyvatelé vlna ahoj : zdá se, že Barney, náš vypršel průvodce, jeznámý pohled
.lang="EN-GB"> Je tojídlo tour ,to věc, která obvykle přináší mi v úlech. Ale to, nazvaný Belfast Chovatel a organizované společností Kabosh divadla, je úžasný, informativní zábavné, přístupné všem, foodie nebo non- foodie. A ochotně kříží off polovina - a- tucet míst jsem to vyčleněné jako kulinářských : hospody jako The John Hewitt, kdeoddaný dav umělců, hudebníků a, um, odboráři vychutnat Butch pokrmy, jako je hovězí maso, pórek a Hilden ALE koláč, nebo jejich slavný rybí polévka. Tento hezký, náprsenka bez pivnice je vlastněno zdrojů Belfast nezaměstnaných Centre - slouží chlast a dobré jídlo se mi zdá, že jenaprosto osvícený způsob, jak získat finanční prostředky.
lang="EN-GB"> Nebo Sawers ,lahodně looney - tunes emporium ježily s ustanoveními, některé konvenční - džemy a chilli omáčky, někteří méně tak - krokodýl, zelené curryflavoured cvrčci, čokoládě mravenci. Zdá se, že to jsme si řekli, pokud budete jíst příliš mnoho velblouda to dělá hyper. Jsem v Sawers, dostaň mě odsud ?
lang="EN-GB"> Líbí se miredukovaný, tabule a dlažba chic advokátní Seafood Mourne natolik, že jsme se vrátit a jíst šeptání světla smažené chobotnice a ústřice Dundrum Bay. Takže co když na naší veselé cestě jsme se provokoval několika málo místních, imbibers ERM, ? To vše přispívá k atmosféře. Jsme skončili v městském velkolepé trhu svatého Jiří : Toto rušné viktoriánské památka by sama o sobě, abyturné stojí za to.
lang="EN-GB"> Belfast se vynořuje z kulinářských deprese jako v carb - posedlý motýl - ach, ano, všechny ty věci jste slyšeli o irské vášni pro chleba a brambory, je zcela pravdivé a miluji je pro něj. Typický renesance je náš hotel ,Fitzwilliam, s funky - retro úhlů - geometrické koberců, šedesátých let, styl sedací soupravy, chladné stínítek na lampy - a ložnice v nejchladnějších barevných schémat, vonící s vonné svíčky. Hotelová restaurace, menu, je pod dohledem místní celebrity chef Kevin Thornton, je tovidět a být viděn, kloub, ježily se strávníkům v nejlepším děje - out hávu. Naše servírka, Fidelma, jehvězda, nonšalantně doporučil likes Mi- něna ( půl-nebo semi- vařená ) Glenarm losos, nebonádherně kýč a dokonale provedený hovězí Wellington.
lang="EN-GB"> Více show- Offy fabulousness přichází s úžasným koktejly na velké, Corinthian - sloupový Merchant Hotel. Toto jedruh " wow " místo, které přijde s masivní dávkou postoje v jiném velkém městě, ale tady přichází se sladkostí a teplo, přes kypící hordami města módní.
lang="EN-GB"> Je to stanoví několik zářezy na frenetický stupnici (pokud sleva na kamikaze taxikáře ) do kuchyně Lizzie v klidné domě Lizzie Kennedyho v zvlněné krajině jen kousek od města. Lizzie -cordon bleu kuchař odpovědní za první Severního Irska vůbec gastronomie školy - je všechno zdá opravdu jednoduchý : irský soda a pšeničnou chleby, kiss - světla citrón a mandlový sušenky ,vynikající džem z místních malin připravené během několika minut. Přišli jsme pryč třímající o Blytonworthy Enid piknik, který nemá trvatnoc.
lang="EN-GB"> Z města hotspotů haute, ten milujunejvíc, je James Street South, od Great British Menu oblíbené Niall McKenna (opravdu, opravdu krásné kap ). Hezký dům ,bývalý mlýn prádlo, je praská ve švech s vděčným místními obyvateli, jsem rád, že i střízlivý vypadající podnikatelé zasunutí do vino v době oběda : tohle je můj druh města. Jídlo je překvapivě dobré : vynalézavý, aniž by rozverná - Vepřová panenka s čekankou, jelita a foie gras jus, nebo zakouřeném line- ulovených makrel s černých oliv strouhance, bazalka aioli a dědictví rajčat želé. Ano, tam jsou čipy, ale to jsou nejostřejší, nejnačechranější a nejvíce brambor ey čipy jsem jedl. Tam je led - krém z levandule a místní pochoutka Yellowman ( v podstatě včelí plástev, jako vnitřek Crunchie ). Ale co je ještě víc udivující je, že naše polední náklady 16,50 liber za tři kurzy. Je to jedna z těch věcí, která dělá v Londýně -obyvatelé jako já zalapal po dechu. Existují dokonce i petit čtyřky, proboha. Jak to Niall to ?