-
Ze všeho, co přijde na mysl při pomyšlení Paříže, z divadla do historie až Claude Monet, jeho dekadentní kuchyně snadno stále mezinejvýznamnější. Procházka třech velmi odlišných čtvrtí francouzského hlavního města vyplývá, že město je pověst kulinářského středu světa, je silnější než kdy jindy.
starý pes, nové triky
.
Jak se slunce začne klesat za Louvre, lidé složí noviny a získejte až ze svých odpoledních sedadel kolem sochy zahradě okolních Palais des Tuileries. To jestaré srdce Paříže, v 1. arrondissement. Město je rozděleno do očíslovaných arrondissements, nebo okresy, které se točí z tohoto paláce, který se stalcentrem moci královské v 12. století. Ačkoliroyals nevydržel, další Pařížská tradice -příprava a konzumace dobrého jídla - přežije zde undiminishedNa dlážděné ulici, jen pár bloků dál,atmosféra na jaře se rozpaluje. Kuchyňští pomocníci spěchat kolem s obrovskými nerezové oceli podnosy přísad. Paříž jeměsto, které má své tradice vážně. K šoku mnoha grandees v jeho notoricky konzervativní jídelní scény ,muž za tento tvůrčí vzít na francouzských klasiků je - ze všech věcí -Američan. " Ano, já jsemAmeričan, a já jsem v lásce s Francií, " říká Daniel Rose ,kuchař, jako jeho sous - šéfkuchaři Baště, oloupeme a nakrájíme na otevřené kuchyni za ním. " Tam jsem to řekl. A já vdávat zítra. K Francouzky, samozřejmě. "
Jaro je součástí klidné revoluce, která převzalo pařížské kuchyně se v posledních několika letech. To se stalo mnohem uvolněnější, víc moderní - a více otevřená cizím vlivům. Daniel trvá na tom, že se nedělá nic jiného. " Nemám zapotřebí objevovat nakousnutá, " říká. " Je to to, co Francouzi udělali navždy. Jediná věc, která je americká o tomto místě jechuť k riziku "hlavní chod je vyveden :. Nabídka jehněčí s pikantní CEP pasty, semena granátového jablka a řeřicha. To nemusí objevit chutné, ale nepochybně, že to, co to je. Možná jaro, stejně jako manželství Daniela, by mohl býtzačátek krásného nového francouzsko - amerického spojenectví.
1. a 2. arrondissements Paříže představí městskou vznešenost : všechny pohádkové pískovcové paláce, formální zahrady, stříkající fontány a bulváry nacpaná k prasknutí děsivě drahé značkových obchodů. Je toodvážný kuchař, který porušuje pravidla zde - ale Patissier Pierre Hermé dělá jen to. Na koncikrátké a krásné procházet Jardin des Tuileries, jeho malý obchod na elegantní Rue Cambon je jako šperkovnici - ale plný dokonale uspořádanými hromadami jemných čokolád. Do okna jsou regály z makronky -duha cukru růžové, světle žlutý a moře - pěny zelená. Právě tyto výtvory, které vedly francouzské Vogue kopírovat ho "Picasso pečiva ".
Vedle klasických příchutí, jako jsou pistácie, maliny a karamel, Hermé přichází s překvapivými macaron kombinací : anýz a šafrán, citrónovou a karamelizované fenyklem a ,nejvíce populární, Mogador - čokoláda a mučenky. Někdy, dokonce dělá makronky, že zvuk aktivně nechutné : kečup, nebo foie gras a čokoládu. To není odradit jeho ctitelům, kteří obléhali obchod vždynovou příchuť objeví. Nejpodivnější jeden na nabídku dnes mandarinky a olivový olej, ale ukáže se, že je nádherný ,křupavé sušenky svěží a citronová ,pasta mastný a pikantní.
Chůze zpět z Cambon Rue na Boulevard de Sebastopol, ulice stanou užší a značkové butiky více exotické. Ještě před několika lety, Paříž měla žádná taková věc jako koktejl klubu mimo formální hotelových barů. Ale pavučiny byly foukané pryč od starého města nápojů scéně experimentální Cocktail Club, schovaný za dveřmi šedé na jedné z pěších ulic ve 2. okrsku. Uvnitř jepři svíčkách pokoj s plexiskla lustry, sametu lehátka - Longues a exponované cihlové zdivo, a bar zásobený vzácných lihovin z Francie a po celém světě. " Protože jsme začali ,bestseller jeExperience 1, " říká barman Damien Aries, srazil se klub je podpis směs vodky, citron Presse, bazalka, lemongrass a bezový srdečné.