-
jen více než 1600 km na traverzu, mexický divadelní Baja Kalifornie poloostrov je jeden z světa je nejvíce odrůda naplněných výletech. Z Tijuana na severu k Cabo San Lucas na jižním cípu, bude ti to trvat cestu setkat světově proslulé šedé velryby pozoroval, starověké jeskynní malby, high - end vinice, tyrkysové zátoky, nekonečné pouštní pláně kaktusů a několik misí založena Španělska v 17. století.
Bít Highway 1 na Tijuana ,Pacific dělá jeho první vzhled na pravé straně a do hodiny ,gastronomická útočiště Ensenada láká. Nachází se 112 km od Tijuana, město a jeho okolí nabízí bezkonkurenční možnost ochutnat některé z nejlepších mexických moderní kuchyně.
španělština nejprve přinesl hrozny Baja v 16. století, a Ensenada je nynícentrem vinařského průmyslu v Mexiku a pěstování plodin scény. Chcete-li zobrazit vinice sami, vyzvednout Ruta del Vino průvodce z kiosku turistického informačního se nachází na bulváru Costero, dole u rybářského přístavu, a postupujte podle příznaků z města do vinic, o 23 km daleko. Mnoho vinice jsou rozloženy do dvou hlavních oblastí, Valle de Guadalupe a El Porvenir, domů s velkými operátory, jako Santo Tomas a menší ekologické Doña Lupe. Pokud jste v pokušení strávit pár dní ochutnávku, zvažte založit si na Vinici Adobe Guadalupe a farma, jeden z regionu je více exkluzivních výrobců. Nabízejí jen čtyři druhy červeného vína a produkují méně než 100.000 lahví každé sklizni. Hacienda ( house ), navržený architektem perské Nassir Haghighat, má směs íránských a mexické vlivy, s venkovním bazénem a vířivkou nabízí krásný výhled na okolní hory a vinice ..
Zpět ve městě ,jídlo v restauraci, Manzanilla provozuje šéfkuchař Benito Molina a jeho manželka Solange, ukazuje to nejlepší z produkce Ensenada je. Otevřena byla v roce 2000, se restaurace nachází ve starém skladišti v přístavu, s velkým dřevěným barem pocházel z roku 1930 v Los Angeles Speakeasy. Nenáročný Nabídka klade důraz na místní ústřic, škeblí a abalone a čerstvě chléb a místně zdrojů olivový olej doprovázet takové pokrmy, škeble s grilovaným gorgonzolou, hovězí jazyk se salátem kaktusu, a grilovanými pstruhy s rukolou.
regionu nejlepších rybích tacos, přejděte na černém trhu, kde konkurenční stájí majitelé vie pro vaše podnikání. Nachází se v městském rybářského přístavu - Puerto de Ensenada - objednávkyryb v lehkém těstíčku, které je v regionu tradiční příprava. Pět minut chůze od Černého trhu, Hussongs jekantýna, který otevřel v roce 1892 a tvrdí, že vynalezl margarita. To je také hodnota doraz pro historické interiéru, který se sotva změnila v průběhu let, je zde ještě piliny na podlaze. Při popíjení margarita, sledovat místní obyvatelé dav pro každodenní nápoje specialit a příchod nočních mariachi.
Highway 1 směřuje na jih, to jde vnitrozemí, přes ohromující pohoří zvanéSierra San Pedro Martir, část Parque Nacional Sierra San Pedro Martir, a díky stále se měnící výhledy pouště, kaktusů a oceánu. Od prosince do dubna, většina cestujících na této trase hlavy až k městečku Guerrero Negro, 740 km od Ensenada, pro každoroční migrace šedé velryby. Místní rybáři dávat pozor na první pozorování sezóny a existuje mnoho operátorů, stejně jako rybáři, které nabízejí výlety do oblasti je populární Lagoon Scammon, kde jste téměř zajištěny pozorování velryb a jejich nově narozených telat.
Okruh vnitrozemí znovu, 150km od Guerrero Negro k městečku San Ignacio ,krajina se stává poušť-jako a některé z rostlin cizineckých pouštních, jako Boojum strom, aby vzhled. Průvodci často berou skupiny turistů do seznamu světového dědictví UNESCO v Sierra San Francisco hor vidět staré skalní malby, které odborníci přibližné, jak být asi 7000 let.