-
Pokud odešel z domu před 10 lety s proutěný koš na sklizeň šťovíku, ČEPS nebo cobnuts, většina lidí by chichotání a bod, který jste k nejbližšímu supermarketu. Houbaření ? Nebe chraň ,svět houby byla plná nebezpečí. Živý plot plody byly pták jídlo, divoké byliny byly plevely a každý, kdo ví, odkud jejich potraviny pocházejí z bylbunda - nosit díra,die -hard hippie nebo holý výstřední.
Ale v posledních letech, že vnímání změnilo. Televizní programy, jako je Valentine Warner je to, co se teď jíst a kuchařů osobnosti, jako je Jamie Oliver se osvítil nás jedlých požitky, které lze nalézt na naše okolí. Dnes, každý kuchař stojí jeho Michelin soli je pást nebo získávání divoké jídlo, které zpívá s přírodními, integrální chutí, v neposlední řadě René Redzepi, šéfkuchař dvou hvězdou Noma v Kodani, korunovaných svět je nejlepší restaurace potřetí v roce 2012.
Jako každý odborník připravený poukázat na to, pást je o více než dobré jídlo. Hromadící jídlo v divočině vtáhne nás prvků, zostřuje naše smysly a připojí nám s naším okolím. Pokud globalizace, gastronomicky řečeno, lité nás zmítaný, pást se zakotvuje nástady a teď. Tam je taková věc jako oběd zdarma po tom všem - pokud jste ochotni se podívat na to.
Londýnské lovci-sběrači
Myslete na pastvu a co přijde na mysl ? Divoký chřest ve Francii ? Masové houby v lese skandinávských ? Letní borůvky v Alpách ? Zatímco městské železniční mosty, parky a chodníky, nemusí býtprvní snímek uvidíte, mnohá města se rychle přijmout potravního trend.V Londýně ,rostoucí počet skupin, včetně hojnosti a Hackney sklizně, jsou podpora zdarma, pick- it-yourself výpady, s mapami ovocných stromů v oblasti, které vám pomohou začít. Severní Londýn - založené Urban Harvest také organizuje akce, včetně jedlých květin procházky a městské sklízení švestek, jablka a kaštany.
Pro správné zavedení do umění pást se, zvažte spojující procházka s průvodcem nebo dílnu. Budete zaměnit trubice pro stezky na jeden den potravin Safari tour, vedl o potravní profesionálním Nick saltmarsh, jednorázový podniku na slavné londýnské restauraci Le Gavroche. V létě si můžete doufat, že najde třešňové švestky, bezový květ, ptačinec, kopřivy a divoký česnek, na podzim ,ovocná svátek šípků, ostružin, krabí jablka, damsons a hlohu bobule. Kromě učení identifikovat divoké jídlo a vybrat ji bezpečně ( a legálně), se dozvíte, jak se obrátit, co vás do chutný lívance, koláče, pestos, konzervy a želé. 150 liber cena není levná, ale zahrnuje oběd a pojedete domů vyzbrojený recepty. To je populární, takže rezervační měsíce dopředu je velmi vhodné.
Případně, hák na jednom z nádherně informativních pasoucích se kurzů, vedených autorem volně žijících Eatweeds potravin průvodce, Robin Harford, který učil na Project Cornwallu Eden a byl vystupoval v BBC Two je Edwardian Farm. Robinovi kurzy v centru Londýna a Edinburghu (£ 85) představit vám, co se nazývá " přírody divoké jídlo špajz ", a mítdůraz na udržitelný pást, jak si hřeben města pro jedlých rostlin, které jsou později připraveny do lehkého oběda. < /p>
Pokud houbaření je vaše scéna, ale nemůžete říct, vaše Morel z lišek, pomoc je při ruce hub být. Andy Celkově vede vás do lákavě zemité a neobyčejně rozmanité hlubin houbovou světa na procházky, výpady a workshopy v zelených ploch v Londýně, včetně Wimbledon Common, Hampstead Heath a Epping Forest.
Severní Ameriky parku life
Hopping přes rybník se dostanete do divočiny New Yorku. Je pravda, že hodně- frekventované parky Manhattanu a Brooklynu, nejsou tam, kde byste očekávat, že při vyhledávání večeři - ale vášnivý přírodovědec a " Wildman " Steve Brill neprokáže opak. Za pouhých $ 20, můžete se připojit jednu ze svých čtyřhodinových létavky turné v Central Parku na Manhattanu nebo Brooklyn je Prospect Park, který se papriky s neochvějnou nadšením, ať už pro společnou pampelišky nebo štiplavé divoký česnek ,ptačinec, že " chutná jako kukuřice - o -- klas "nebo" citrónový aromatizovaný ovce šťovík ".ponořit hlouběji do tohoto tajemného světa, navštivte městské potravní blog Ava Chin, který píše s důrazem na New York Times o všem od pole česneku Fort Greene Parku na Ptačinec Staten Island.