-
Léto v Buenos Aires můžete dostat horký. Kombinace vysoké teploty a vysoké vlhkosti mezi lednem a březnem posílá většinu místních obyvatel spuštěné do pobřežního města Mar Del Plata nebo nedaleké uruguayské pláži letoviska Punta del Este. Ale pro ty, kteří zůstali v argentinském hlavním městě, jeden z nejvíce příjemných způsobů, jak spravují intenzivní teploty je dopřát v obřím lopatka ( nebo tři ) světově proslulého argentinského helado ( zmrzlina ).
Zmrzlina v Argentině dluží jeho existenci italských přistěhovalců, kteří přišli do země ve dvou vlnách, první v pozdních 1800s s obecnou migraci Evropanů do Nového světa, a znovu v roce 1940 po druhé světové válce. Přináší s sebou nejen italské gelato recepty, ale také heladería ( cukrárna ) kultura, imigranti se heladerías přes Buenos Aires. Dnes jsou tyto salony jsou ještě všudypřítomný než slavné argentinské parrillas ( grillhouses ) a je k dispozici na každé jiné bloku.
Vzhledem k jejich hojnost, může být obtížné vybrat si mezi známými řetězy a rodinných vlastnictví salony - oba mají potenciál sloužit up ústa -zalévání zmrzlina, je to jenotázka nalezení svého favorita
. řetězce
Freddo a Persicco, dva nejpopulárnější řetězce, jsou známé pro jejich vysoce kvalitní produkty. Vedoucí jednoho z více než 30 prodejen freddo tyto pro úžasnou Banana Split ( banán zmrzlina s krouží Popletal, čokoládovou zmrzlinu a ořechy ). Persicco ,menší rodinný skupina známá pro své stylové interiéry a čokoládových chutí, jako je čokoláda Amargo ( tmavá čokoláda ), má 10 prodejen po celém městě. Old school
Cadore, jeden z města nejlepších miloval heladerías kvůli kvalitě svého zmrzliny, začal život v roce 1881, kdyrodina Olvotti otevřela svůj první cukrárně v Cadore region severní Itálii. Po generacích crafting sladké léčit ,nová vlna Olvottis vydali na cestu do Buenos Aires a založil heladería Cadore v okolí Tribunales v roce 1957. Výroba své zmrzlinu se stejnými rodinných receptů používaných pro více než 100 let, Cadore je vyhlášený svou vynikající dulce de leche.AM Scannapieco, který se nedávno přestěhoval do nového umístění v rezidenční čtvrti Villa Pueyrredon, bylBuenos Aires klasika od roku 1938. Scannapieco je ještě běh přímými potomky původního zakladatele Dona Emilio Scannapieco, za použití stejných tradičních receptů, strojů a techniky. Zatímconové umístění nezachová atmosféru svého bývalého salonu ,zmrzlina je stále stejně dobře, s více než 50 příchutí z čeho vybírat.