-
jíst a pít v Itálii často hraničíúžasný, a v každém ročním období jsou trhy, obchody a restaurace úpí pod tíhou čerstvých sezónních surovin. Tak jen si představte, jaké to je tady v období sklizně. Kulinářské festivaly přicházejí silné a rychlé po celé zemi v listopadu, s nesčetnými událostí oslavujících jemnější věci v životě, od kaštanů do salámu.
jíst a pít v Itálii často hraničíúžasný, a v každém ročním období jsou trhy, obchody a restaurace úpí pod tíhou čerstvých sezónních surovin. Tak jen si představte, jaké to je tady v období sklizně. Kulinářské festivaly přicházejí silné a rychlé po celé zemi v listopadu, s nesčetnými událostí oslavujících jemnější věci v životě, od kaštanů do salámu.
Zde jenavrhl trasu, která má v některých delikátní severní Itálie na příští vrcholů :
Začátek v malém toskánském městečku Talla v Arezzo, s La Sagra delle Castagne e del vin Dolce Novella ( kaštany a nové sladké víno ), 1. listopadu. Tento typický tradiční festival v městském náměstí má stánky prodávají místní produkty, pečené kaštany a, samozřejmě, sladké víno nové umýt je dolů.
Pro kompletním kontrastu, vedoucí na sever do Alba, jednoho z foodiest měst Langhe údolí, v blízkosti se malátný, požitkářský epicentra Slow italského food hnutí, v oblasti v blízkosti Turína. Třešničkou na dortu lahodné listopadových je, že je to lanýž sezónu. Chcete-li ochutnat lanýže všemi možnými způsoby, od přímo na sypané, s lanýžovou - odvozené produkty habaděj, plus vína, pecorino, salám, olivový olej, Grappa a tak dále ,Ente Fiera Internazionale Tartufo Bianco d´ Alba jenejznámější celá Itálie oslavy těchto " bílých diamantů ".
Další zastávkou je Emilia Romagna ,oblast Itálie, která nám dala parmská šunka, parmazán a Bolognese. V listopadu se slaví vepřové, s logicky názvem "Listopad porcelánová ". Je to všechno o salám, a klobása na bázi soutěže převezme nižší Parma každý víkend listopadu bojovat s tím ven na největší Mariolone ( v Sissa, 6-7 11 ), nejtěžšího Prete ( v Polesine Parmense, 13-14 listopadu), anejdelší Strolghino ( v Zibello, 20-21 listopadu). Bude trhy s potravinami, lidová hudba, zábavné odklonů jako " salám házení ".
Zkombinujte tento salám hold s Ambra di Talamello, rovněž v regionu Emilia Romagna. To pochází ze starověké tradice uchovávání sýrů v pískovci chránit jej před záškodníky sýr - milující. Každoročně v srpnu, je sýr uložen v tufu boxech a zůstal tam po dobu tří měsíců až do listopadu, získává jedinečnou, lahodnou vůni a chuť. " Ambra " se rozumí jantar, a popisuje barvu sýra. Ochutnejte výsledky v Talamello na 13t, 14, 20 a 21. listopadu.
Jídlo a víno festivaly haldy jejich štědrost na nesčetných tabulek v Maremma ,neuvěřitelně krásná rozloha země, která se táhne podél pobřeží, rozkročit se nad zvlněné zelené oblasti Toskánska a Lazio. V průběhu listopadu v městečku Castiglione della Pescaia, tam je Sapori e Profumi di Maremma, která vzdává hold chutí a parfémy z Maremma, představovat víno , olivový olej, kaštan, smažené místní ryby, a živá hudba.
Ale listopadu oslavy potravin jsou v žádném případě neomezuje na sever. Tam jsou kaštan festivaly téměř všude, kam se podívat v jižním regionu Kampánie, včetně Acerno a Montella ( 7, 8 listopadu) a Madonna dell ´ Arco ( 11, 12 listopadu).
Na 19. si můžete dopřát v mnoha tváří potěšení z olivového oleje v Giano Vetusto a zvýšit sklenici na capretto ( koza ) v Sant´Anastasia 26-29 Swing listopadu od četných nových vinařských festivalů v Apulii.
Nebo snad chcete, aby se potraviny oklikou na Sicílii, kde si můžete zastrčit do muffuletta ,přepychové místní foccacia, ve městě Castellammare del Golfo v Trapani dne 11. listopadu dříve, než zakončit s Sagra dell´Olio e della Salsiccia ( festival olivového oleje a uzenin ) dne 21. listopadu v Misilmeri.