-
Polévka jezáklad oteplování na celém světě - ale kdo věděl, že tak mnoho jemných chutí ? Deset Níže jsou naše zápasy za nejlepší polévek po celém světě :
Pho, Vietnam
Hovězí nudlová polévka k snídani ? Poté, co jste ochutnali dobrou Pho, budete touží ji na oběd a večeři, taky. Pho je praktickynárodní pokrm z Vietnamu, i když jeho vznik je relativně nedávný. V brzy 20. stoletíkolonizovat francouzskou představil Hovězí vývar s místními kuchaři, kteří pak házeli v nějakém chilli, rybí omáčkou, kořením a rýžovými nudlemi, aby to místní zvrat. Jídlo pochází z země severu a je nyní rozšířené, i když Hanoi je stáleústředním bodem. Každé ráno, street- boční stojany a ne- ozdůbky restaurace jít do hovězí - krájení, vývar vařící overdrive, výrobu misku po misce asijské ambrózie pro projíždějící davy.Locro de Papas, Ekvádor
Potřebuješ něco na zahřátí své lastury v ekvádorských Andách : vesnice Teeter na dech - krást výšek a noci mohou být velmi chladné. Vzhledem k tomu, tato země jedomovem brambor, není divu,tradiční hot břicho -plnič v těchto částech je vydatná locro de papas - bramborová polévka. Španělští dobyvatelé poprvé narazil na něj v 1560s, a jeho popularita není klesala od roku. Varianty existují ( jsou vždy česnek a feferonky, často sýr a avokáda, a někdy hovězí nebo morče), ale po celodenní pěší turistiku do sopky ,velkorysý flák jakéhokoli druhu je více než vítán.Borscht, Ukrajina
První pravidlo botaniky uvádí, žezemě s největším počtem variant určitého druhu je pravděpodobně tam, kde ten druh pochází. Přeložit to kuchyně a na Ukrajině jetop uchazečem o vlasti boršč. Přestožeoko - poppingly fialová polévka z červené řepy je usrkával v celé východní Evropě - plnění bříška v Polsku, Rusku, Litvě a za - je na Ukrajině, která najdete největší nadbytek receptů, které se liší od Kyjeva do Lvova do Oděsy. To vypadá vždy naprosto báječné, kdyžerotický zbarvení je kompenzován mužný doprovod pampushky ( smažené koblihy), který zase tuto zmenšující fialová do skutečného jídla.Obe Ata, Nigérie
Místní říkajípick -me - up -léčivý Miska se oživit ty, kteří se cítí pod psa. Nezasvěcení to nazvat peklo -in- a- naběračka. To nemusí nutně ochutnat špatné, je to jen jako jíst Satanovu vidle, čerstvé z pece. V podstatě nigerijský národní jídlo, OBE ata ( pepř polévka ) jeohnivý zvíře, zvláště pokud chilli Scotch Bonnet jsou v mixu. To může mít také nějaké neobvyklé ingredience, včetně dršťková, sušených ryb a celé hlava kozy. Ale pokud můžete odvahy mísu na ulicích Lagosu, vím, že jste se setkali s opravdovou chuť západní Afriky.Waterzooi, Belgie
Tam je něco divného děje v Gentu. Vynálezce vlámského mořských polévky, Waterzooi , tato řeka - přístavní město se nyní zdá být pomocí kuře v misce. Tato preference pro drůbež údajně došlo, když Ghent vodní cesty se stala znečištěná, odrovnat receptu hlavní složku. Naštěstí, dnes můžete stále najít původní rybí verzi ( často s štik, kaprů nebo basu ) v úzkých středověkých uličkách Patershol čtvrtletí. Zde restaurace uvařit polévku z různých druhů zeleniny a zahustíme se žloutky a smetanou. Hunks chleba jsou pro dunking, abelgické pivo je téměř povinná pro mytí dolů.Cullen Skink, Skotsko
První vařené v Morayshire na severovýchodním pobřeží Skotska, v pohledný vesnici Cullen, to neodolatelně -pojmenovaný polévka slouží k udržení námořníky zálivu Moray Firth - tenkrát, když ryby byli oba bohaté aspravedlivé něco levnější, než tradiční hovězí základny. Jeho složky jsou jednoduché, ale prostě vynikající :nejlepší místně uzené Finnan tresku, nejlepší Buchan brambory, plus cibule a smetany. A i kdyžpokrm se rozšířil mimo přístav Cullen, pro chuť skink v jeho nejautentičtější, zkuste ji na hotel z 18. století Seafield.