-
skutečně globální jídlo, chilli con carne nutné kulinářské vstup třech kontinentech. To vstoupilo do bytí v Tex - Mex badlands hraniční, kdy muži byli muži, se stravováním dovednosti tak, aby odpovídala :jídlo tak jednoduché, že iunavený, halfcut kovboj mohl rustle jeden nahoru, ale tak ďábelsky tweakable, že s ne více nežtěžké ruka na prášek cínu a pár pardners, měl sám předpoklady stát patra - mlátit táborák souboji. Každý chilli má příběh vyprávět, a to obvykle končí s někým v lapala po dechu nepořádek.
Ačkoli paprika je Mex podle názvu, je to čistě Tex od přírody. Ve skutečnosti, jižně od hranicemísa je něčím rozpaků :1950 labužnický průvodce Střední Ameriky jej definoval jako " odporné jídlo prochází sám vypíná jako mexické, prodávaného v USA od Texasu po New Yorku ". Texans, v kontrastu, jsou hrdí na své spojení s " miskou červené " - v roce 1977 bylpokrm zakotven jako jejich oficiální státní jídlo
.dvakrátvelikost Německa ,Lone Star státu, je obrovská :Pátrání po konečný chilli možná i začít do svého kapitálu. V ultra - konzervativní státu, kde polovina populace chodí do kostela každý týden, a tam je dvakrát tolik zbraní jako lidí, Austin jevýchoz růžovými vlasy uprostřed buranů -snadno žijící univerzitní město, kde se intelektuální slackers, těhotné punkáči a IT milionáři koexistují v harmonii. Existuje více live- music barů na 6. ulici, než kdekoli na světě, ale pokud hledáte pro yeehah Texas honkytonk, hledat jinde. Polořadovka -oficiální občanské slogan je "Zachovat Austin divné ".
Je tokapsa Čech, a opravdu Bohemia : mnoho wheatfields, že pohltíměsto byly vysázeny přistěhovalci 19thcentury českých, část z milionu silné středoevropské přílivu, jehož kulturní dědictví v celé jižní Texas přežil. V Zemědělská půda severovýchodě Austin jezdím přes sérii kómatu starých vesnic s názvy jako Heidenheimer, Schwertner a Walburgy, kdejediným místem, stále obchodování jekrytý Biergarten, ozdobena vlajkami bavorskými, kukaček, piva Steins a vojenských memorabilií. Servírka se omlouvá, že její wurst - centric nabídka nálezy žádné místo pro mé požitkářský lomu. " Ale no tak - nemůžete jíst chilli bez piva ! " Je tobod, zdůrazněna na Parlor Texas Chili, které jsem tíhnout k tomuto večeru. " Lidé přicházejí žádat o Perrier nebo Evian, " říká servírka Marta, " " a já říkám ´empouze balenou vodu budeme sloužit má sladu a chmele v něm. " Když někdy Austin bydliště Quentin Tarantino bylo umístění na pozorování jeho Proof filmu Death, neměl daleko se podívat na chilli kloubu s přístupem.
Jiné než pár vylepšení do domu pravidel ( " NO NÁVRH, NO FRIES, NO TALKING na imaginární LIDEM " ) ,TCP je, stejně jako to bylo v den, kdy se otevřel v roce 1976. "Naše chilli nebude měnit v dohledné době, " říká Marta, vesele praštil se stanoví misku The Red House. " Kousky hovězího rameno, chilli a cokoliv, vývarem a trochou Máša harina [ tortilly kukuřičná mouka ] zahustit to všechno nahoru. " Součástí že to, cokapka Shiner Bock ,místní pivo vytvořil přistěhovalců německých sládků. Ale to ještě vypadástrippeddown recept. No cibule ? " To je na straně. " Sýr ? " Na straně. " Rajčata ? Zúžení očí. Fazole ?
Pokud se fazole nebo ne fazole, jeotázka, v Texasu je tam jen jedna odpověď, obvykle se dodávají v délce a tónem rozhořčenou nevěřícně. Podstatou :. Žádné fazole
S důvěrou, které hradí let zneužívání Tabasco, jsem plumped pro double - X chilli ,střední síla volby, která je udělována" pozor " v nabídce. I namočit v jedné z sušenky a kousnout. Kouše zpět :fulsome, slaný pach dlouho vřelo masovou omáčkou se brzy brutálně frogmarched od mých chuťové buňky podle paprika těžké davu. Tabulka bohaté štamgastů očí mi s šťastný zlomyslnosti, ale sklopit jejich shiners ve schválení, když jdu na druhý sousto, pak třetí.
Druhý den ráno, jedu na jihozápad do města, které počítá samakelímek z chilli. San Antonio je téměř 100 kilometrů -výlet do obchodů od Texas norem - ale kulturně je to pocit dále, přičemž dvě třetiny citizenry hispánský původ. Hranice může býtčtyři hodiny jízdy na jih, ale to je místo, kde Tex Mex a srazí.