-
V 9 hodin na poháru & Saucer restauraci, která se nachází poněkud nesourodě ve středu rušného čínské čtvrti v New Yorku, podnikání je svižné. Středoškolští studenti sendviče řád snídaně jít u pokladny, zatímco štamgasti sedí na stoličkách u bílého pultu, kopání do desek naložené s palačinkami, vejce vařené každou cestu, salám a bramborové placky. Kávové šálky jsou vyplněny a doplňovány jakokuchař křičí rozkazy k lince kuchařů : " stříbrné dolary, jděte do toho ! Vejce nad snadno, pokračuj ! "
Cup & podšálek (89 Canal St, 212-925-3298 ) se datuje do roku 1940, ale stejně jako mnoho historických strávníků po celém městě, které jsou ohrožené rostoucími nájmy a nestabilní ekonomiky, jeho budoucnost je nejistá. V loňském roce, bylabudova, která sídlí hrníčky & podšálky prodáno, momentálně ohrožuje bistra v přízemí umístění. " Vypadá to, že dalších pět let, alespoň " řekl John Vasilopoulos doufejme, as působil registr.
Zůstat věrný raison d´ etre za jakékoli kultovní americké restauraci - levná, plnění, ne-ozdůbky Jídlo, na hrníčky & podšálky podává snídaně speciality od 6 hod. do 11 hod. denně pro bezkonkurenčně nízkou cenu $ 4.25. Během oběda a večeře, zákazníci prohlédnout povrstvených plastem menu pro klasické mastný - lžíce výběrů, jako hamburgery, hranolky a klub sendviče naskládané vysoká s masem a ledovým salátem.
Realita však je, že v New Yorku, většina strávník jídlo není tak levné už. Termín " strávník " pochází ze skutečnosti, že tyto restaurace, populární nejen na severovýchodě, ale v celé Spojené státy, byla původně postavena, aby se podobal vozy železniční jídelní. Ačkoliněkolik zachovat tento styl, napříkladpopulární Carney je v západním Hollywoodu, Kalifornie, v dnešní době hosté mají tendenci buď hole- in-the -Wall luncheonettes nebo rozsáhlé, moderní zařízení s koženými boxy. Pak jsou tu na nás tyto faux " strávník " řetězce jako Dennyho a IHOP, které zachycují málo ducha či chuť skutečné věci.
Podle amerického Diner muzea v Lincoln, Rhode Island, byl první host postaven v Providence, Rhode Island, v roce 1858, stravování většinou nočních pracovníků. V tomto ohledu, věci se nezměnily, protože mnoho hosté jsou otevřeny 24 hodin denně, sedm dní v týdnu. Často můžete najít jako mnoho zákazníků jíst tuňáka taje ( hot grilovaný sýr a tuňáka sendviče) ve 3 hodiny ráno, jak jsou jí Monte Cristos ( smažené šunka a sýr sendviče posypané moučkovým cukrem ) v patnáct hodin. Diners také hrají důležitou roli při každém cyklu voleb v USA. Kandidáti z obou stran vždy vystupovat v restaurací ve státech, jako je Iowa, Ohio, New Hampshiru a Pennsylvania, snaží se dokázat, že se mohou týkat obyčejných lidí tím, že jí hamburger a slurping dolů koktejl.
V New Yorku, ve všech pěti čtvrtí, jeden může ještě najít mnoho příkladů klasických, starých školních strávníků, že i když ne vždy skoro zadarmo, poskytují uspokojivé, uklidňující kulinářský zážitek, který je stále levnější než mnoho jiných restaurací v této ctihodné gastronomické města. Jsou však stále ohrožena, protože vlastníci rozhodnou zvýšit nájemné namísto obnovení nájemní smlouvy klasická Diners. Například ,Diner Palace, v Flushing, Queens, zavřel jeho dveře loni v zimě po téměř 40 letech služby, a na Manhattanu kultovní Empire Diner ukončila svoji činnost v roce 2010 poté, co byl ceněný z jeho umístění. Zařízení, jako jsou tyto mohla přežít tím, že zvýší své ceny, ale že by měl pravděpodobně řízený zákazníky pryč.
Landmark Diner otevřen v manhattanské čtvrti SoHo v roce 1962. Tato společnost provozuje sedm dní v týdnu, od 6 hodin ráno do 6 hodin. Úzký prostor mezi tabulkami gril pult a vratkým jetrochu zašlé, ale štamgasti rádi chodí po celý den pro snídaně a oběd speciály, káva a hamburgery, podávané v šíleným tempem. Neočekávejte nic fancy ; Landmark nabízí přísně dolů a špinavé ( obrazně řečeno ) strávník jídlo, včetně široké paletě omelety, sendviče tuňákový salát a grilovaný sýr s plátky rajčat
.