-
Většina návštěvníků jsou zpracovávány do Portugalska pro jeho slunce, moře a písku, spolu s historických památek v Lisabonu. Alezemě nabízí úžasnou paletu krajin pro jeho velikost, s žádným více nezapomenutelný než Douro ,zelenající se údolí 300 km severně od hlavního města, které zasahují do severního Portugalska od španělských hranic k Atlantskému oceánu. Jeho kilometrů nádherné terasovité vinice byly určeny na seznamu světového dědictví UNESCO v prosinci 2001, pobízet příval cestovního ruchu investice, která je nyní vyplácejí náramně.
Většina návštěvy severní Portugalsko startu v Portu ( známý locals jako Porto ), země je druhý -největší město. Známý pro své umění a módní scény a rušným nočním životem, Porto hlavní zásluha je jako rozbočovač pro průmysl portského vína. Sklady velebené s firemními názvy, které připomínají britskou a jiné zahraniční zakladatelé řádekjižním břehu řeky Douro, a většina z nich má prohlídky a ochutnávky. V blízkosti Rabelo plachetnice, která kdysi dopravováni v sudech vína z vinic proti proudu, nyní nabízí krátké výlety, obvykle doprovázena sklenicí přístavu ,opevněný chlastat, které mohou být podávány jako aperitiv nebo na dezert, nebo jeden z nových koktejlů, které jsou při aktualizaci víno je jednou okoralý image, jako je Porto Flip, vyrobený s portem červenou, brandy a vaječného žloutku.
plně zažít Douro Valley, nicméně, zamiřte proti proudu k Alto Douro ( Horní Douro ) víno regionu. Návštěvníci si mohou vybrat mezi tři hodiny pomlčkou od vrtulníku až Mesão Frio, na západním okraji vinařské oblasti, nebo poklidnou plavbu proti proudu na jednom z řeky mnoha hotelových lodí, z nichž některé mají bazén a sluneční terasu. Alternativně ( a levněji ) mít železniční Douro řádek Peso da Régua ( obvykle známý jako Régua ) ,řeka port, přes který většina z regionu víno bylo dodáno po staletí. Pokud jste se rozhodli řídit hodinu, nebo tak od Porto, zvažte alespoň krátký výlet lodí z Régua nebo další těžební na Pinhão. Je to pouze tehdy, když klouzal podél střední proud, který můžete plně ocenit majestátnost kolem vás.
Hrozny pro portu - či spíše, pro víno, které se pak obohacené aguardente ( portugalština brandy ), aby se port - jsou pěstovány v těchto horním toku řeky údolí. Křivka po křivce kopců vyvíjet podél řeky, lemované terasami vytesané z slatey půdy.
Alto Douro je svět je nejstarší formálně vymezené vinařské oblasti, jeho limity byly definovány roce 1756 reformování ministra známý potomstvu jako Marquess Pombal. Některé z původních kamenných značek mohou ještě vidět v vítězného vinařství Quinta Nova da Nossa Senhora do Carmo, jeden z desítek místních Quintas ( nemovitosti ), kde si můžete vychutnat jídlo, nebo zůstat v kouzelném a autentické prostředí.
Zatímcoportské víno průmyslu zůstává silná, jsou místní hrozny nyní také používá k provádění jemných červených a bílých stolních vín, které jsou přitahováni velký zahraniční zájem. Jeden z Douro Boys ,skupina vinařů, které vedly k této změně, vítá návštěvníky na degustaci stolního vína v Quinta do Crasto.Contact quintas přímo do knihy návštěv, oběd nebo večeři, nebo požádejte portského vína trasa dát dohromady itinerář pro vás. V době sklizně můžete pomoci pick hroznů nebo dokonce běhounu je vedle místních obyvatel.
cestovního ruchu v údolí Douro rostla ,hrstka gurmánských restaurací a ultra -moderní butikové hotely jsou otevřeny k doplnění této oblasti je tradiční rodina- run panství. Na vrcholu kopce místě přes řeku z Régua ,Aquapura Douro Valley Resort má úhledný design, dobře vybavené lázně, kurzy vaření a cyklistické výlety. V nedalekém městě Lamego je plný jemných barokních budov a na kopci svatyně Nossa Senhora dos Remedios je přistupovat přes impozantní žulové schodiště lemované s azulejos ( smalt dlaždice ) ,portugalské speciality.
Armamar, místní jízdné dostane aktualizaci na DOC ,prosklené schránky na řece. Zde místní chlapec Rui Paula kombinuje vzpomínky z dětství, s jeho gurmánské školení k reprodukci vydatná jídla v lehčí, modernější formu. On používá prvotřídní místní suroviny, jako jsou podílem krve bísara vepřové ( maso z prasat krmených pouze na kaštany ), uzená klobásy a hříbky, ale i tak daleko ve vnitrozemí, tradiční pokrmy patří pečené chobotnici.