-
Většina potravin trendy přicházejí a odcházejí stejně rychle jako pop -up prostory, které hostí. Ale Coya ,upmarket restaurace, bar a člena klubu, který se otevřel na konci roku 2012 na Piccadilly, který stmelil peruánské jídlo - loňská " příští velká věc " - jako mnohem víc než potkávací výstřelek na scéně potravin London
byl položen základní kámen pro Peru, aby se stal městský další kulinářské velmocí se čtyřmi otvory v Londýně v roce 2012. Ceviche v Soho jeneformální a živé celodenní jídelna s druhou větev otvoru v Shoreditch v pramene, Lima v Fitzrovia následoval s šéfkuchařem Virgilio Martinez ( od renomovaných restaurace Central v hlavním Peru městě Lima ) nabízí autentické pokrmy, které jsou stejně krásné jako oni jsou vynikající, zatímco pop - ups jako v posledních dnech Pisco v Dalston a roaming seňora Ceviche z země vzrušující paletu chutí přístupné širšímu publiku.
A pak přišel Coya -brainchild restauratér -of - the- moment Arjan Waney -muž za populární London bázi japonských restaurací Zuma a Roka, stejně jako La Petite Maison, známý pro francouzské sdílení desek, člen je pouze Dover Street Arts Club, a brzy-k -open Oblix ,New York gril na 32. patře novostavby Shard v Southwark, která jedruhá nejvyšší budova v Evropě. Nikdy jeden dělat věci polovičatě, Waney poslal šéfkuchař Sanjay Dwivedi - dříve na londýnské indické restaurace Zaika - na celoroční gastro turné po Jižní Americe, včetně trávení času v kuchyni Astrid Y Gaston ,top Lima restaurace - nedávno jmenoval jeden z top 50 restaurací na světě na seznamu San Pellegrino.
V důsledku tohopečlivě zvážit nabídky na Coya cítí povědomý a přece plný čerstvých nových chutí, zakončená perfektní prezentaci a zingy barvy. Tyto tvůrčí nádobí nemusí být levná, ale jsou dobře stojí za cenu kvality složek samotných. Sdílení desky Ceviche ( syrové ryby kousky marinované v citrusových šťávách ), tiraditos ( nakrájené na tenké plátky syrové ryby podobné sushi ), anticuchos ( malé špízy z grilované maso a ryby) a stejně jako prskající steaky vařené na grilu robata -v japonském stylu gril, který dává masu kouřovou chuť - jemoderní fusion Jižní Ameriky a Asie chutí. Standout pokrmy patří pražma Ceviche s chilli a koriandrem Amarillo, yellowtail tiradito zdobená zelenou chilli, koriandrem a limetkou, a kouřící Chilský mořský vlk s rýží s limetkou a chilli, která se podává v hliněné nádobě.
prostor sám o sobě je rafinovaně zoufalý s vlivy inckých jako starožitným nábytkem, peruánské tradiční malované nástěnné malby a barevné textury - ale zůstává elegantní, spíše než nezvyklé. K dispozici je bar v soukromém členy okolí patře a jeden v přízemí, kde třetími hosté mohou vychutnat tradiční pisco založený koktejl, zatímco oni čekají na jejich stolu.
Peruánská kuchyně se zdá, že se stanenovou japonské jídlo v Londýně - lehká, zdravá, překypující chutí, přístupné a exotické. A pokud tomu tak je, nebude to trvat dlouho, než peruánské hitů obědě speciální police na Pret a Manger.
Malika Dalamal jeLondýn Localite pro BBC Travel