-
Vzestupně po schodišti do Rabbithole Káva a pražírna ve střední části Hong Kongu může být tak trochu Alenka v říši divů zkušenosti. Uvnitř ,v prvním patře prostor je lesklé s top -end espresso strojů a pivovarnictví zařízení, aprostý komunální tabulka obklopen konzumentů kávy ovládá střed místnosti. Mimo prodejny je od podlahy až ke stropu, za úzké balkon, městské obyvatelé plavat od na jejich cestě do města kopcovitém terénu přes Central- Mid Levels eskalátoru ,nejdelší venkovní zastřešený eskalátor na světě.
Atmosféra je klidná, přerušované jen občas podle vrčení mlýnku, přičemžzpětné - clack čerstvě mletých zrn uloženy do filtračních košů, nebo živé rozhovory obvykle začal Mike Fung, Rabbithole je temperamentní majitele. Obvyklá kávou ozdůbky jsou také viditelně chybí : nejsou koláče, saláty nebo sendviče. Nejsou žádné čaje nebo šťávy a nejsou tam žádné sentimentální frappuccinos. Nabídka uvádí pouze jediný původ fazole - keňský, nikaragujský, etiopská - s doporučenými pivovarnickými metodami pro každého, a kávy jsou vyrobeny před zákazníkem s pozoruhodnou přesností
.Mezitím, asi 15 minut chůze od hotelu je Patrick Tam a Frances LAM, je Knockbox Coffee Company ,malý přízemní rohový prostor se nachází v klidné boční ulici ve stále Hip Sheung Wan oblasti. Je příliš Slouží nic, ale ruka -vařil kávu a espresso v naprosto obnažený a minimalistický okolí. V den, s jen pár pijáků kávy opírat bar ,nálada je měkký a uctivý, v pátek večer, kdy nové šarže čerstvě pražených kávových bobů jsou uchopil a ochutnali ,malý prostor se stávácacophonous zalévání otvor pro městské nejzávažnější kávové nadšence.
Knockbox jemísto, kde můžejediný původ bean být nabízeny prostřednictvím tří různých pivovarských metod ( sifon, pourover, Aeropress ), abarista nabízí vám závan vaše čerstvě mletým fazole - se všemi závažnostisommeliera - před řízení. Můžete být prosil vyčenichat na vanilkové a tmavého medu poznámky o ekvádorských Le Loja, nebo chuť kytice z červených bobulí v etiopské Sidamo Ardi.
Po jen otevřel v pozdní 2011 a brzy 2012, respektive, Rabbithole a Knockbox jsousoučástí nového plemene kavárnách, barech, které byly sklizně v Hong Kongu v průběhu posledních pěti let, bojuje vysokým nájmům a čaj - Centric pití kultury vnést tolik potřebnou svěžest do města za řetěz - nasyceném trhu. Ve městě, kde " káva " je tradičně znamená bitter, strohý espresa nebo hrnec Americano pomalu dusit na plotýnku, mnoho z těchto nových kaváren se zdůrazněním speciální kávu - termín, který se odkazuje na vysoce kvalitní, zřetelně jedinečné fazolí, které jsou z známý a schválený provenience, připravené a podávané s náročnými standardy. To je termín, který se rozbíhá do kávy světě, což svědčí o úrovně kvality nalezeno nejen v fazole samotné, ale v tom, jak je připraven to.
Jejich přístup je také pozoruhodně vzdorný v atmosféře, kde mnoho kaváren se obrátil ke zvýraznění teplé jídlo a zákusek, aby zvýšily své již štíhlé ziskových marží. ( Někdy, ani to nestačí. Vynikající 18 Grams v Causeway Bay, například, jen těsně vyhnul demolici v květnu 2012. )
Současně, společnosti jsou také probouzí vůně speciální kávy, a touží využít městské rostoucí zájem. Dne 21. července, 20- rok-starý Pacific Coffee Company řetěz představila svůj nejambicióznější pobočku ještě, Pacifik Coffee Emporium. Vyčleněn společnosti vlajkový obchod ,místo rozléhá více než 4000 m² pozemku prvořadý majetku v okolí Causeway Bay, se třemi zřetelnými mezerami ( maloobchod, kavárna aroastery a pivo bar oblast) a 59 m dlouhou chodbou s lavičkami, stoly a kole regály doprovodných jednu stranu. Nejvýznamnější je všakpřidání jednotlivých původu kávy, pečené v domě a, podobně jako Rabbithole a Knockbox ,možnost zvolit různé pivovarské metody. Je tovyprávění znamení, že speciální káva může být asi jít proudu.
těchto dnech, Tam se domnívá, že Hong Kong je káva scéna je na stejné úrovni jako zbytek světa - možná ještě lepší. " Většinou, [ Hong Kong baristas ] jsou dobře -cestoval, " vysvětlil. " Snažili jsme se na kávu renomovaný, dodává kávu znovu a vaří je s různými technikami. Nesmíme růst kávová zrna, ale máme lidi, kteří vědí více o pečení než většina kaváren na světě. "