-
Na rozdíl od jiných výrobců rumu, Grand Cayman Sedm sáhů Distillery věků jeho fermentované cukrové třtiny a melasy v dřevěných sudech nachází sedm sáhů ( 42ft/13m ) pod vodou. Řemesla micro - lihovar je spoluzakladatel, Walker Romanica, dostal nápad pro tento neobvyklý proces po přečtení biografii rodiny Bacardi. V roce 1700 a 1800 ,rum Bacardi společnost připsat své četné ceny k tomu, žepalírna se nachází v blízkosti železničních kolejí. Konstantní chrastění sudů stále vystavovat likér do různých částí lesa, na rovnoměrnějšímu rozložení barel molekul v celém duchu.
Romanica věří, že za mořem jejedinečný vlhkosti, tlaku a teplotní profil je možné replikovat na souši. Konstantní tlak a vytáhněte z vln se na tradiční palírně v práci otáčení sudů. Od chvíle, kdy byl objeven jeden z firemních prvních sudů ( a vrátil se bezpečně ) ,společnost stále pod vodou stárnutí umístění přísně tajné.
Přes západní indické historie ponoří do rumu obchodu ,Seven Fathoms Distillery vyrábí pouze duch vyrobené zcela na Kajmanských ostrovech. Rum klesá hladké a suché, a nabízí výrazné cukrové třtiny a citrusovými tóny a zemité, oaky vanilkové příchutě. ( Je určen pro popíjení, ne střelba. ) Asi 200 lidítýdně přijmout sedm sáhů Distillery turné, nabízí od pondělí do soboty, který obsahuje rum ochutnávku a průchozí z rafinace, stárnutí a mísení.
duch je možné objednat na Binny je v USA nebo Whisky Exchange ve Velké Británii.