-
let, pouze high - end restaurace v Soulu byly evropské, nebo někdy japonské. Korean jídlo bylo každý den jídlo, není zvláštní příležitosti jídlo, a kolem -- blok fronty by tvořit pro nejnovější pizzerie, spíše než o nejkreativnější kloubu kimchi polévku.
Ale v posledních šesti letech ,skupina nápaditých kuchařů přijal korejské jídlo v jihokorejském hlavním městě v neočekávaných směrech, spárování 21. století kuchařské techniky s tradičními chutěmi. Výsledek ? Zcela nový druh kuchyně, podávané v mezinárodních standardních restauracích, na základě korejských surovin a vytvořil korejských šéfkuchaři.
Jung Sik Dang
.
Vůdce smečky je Jung Sik Dang ,brainchild šéfkuchaře Yim Jung Sik. Culinary Institute of America absolventa otevřel Soul - založené vlajkovou restauraci v roce 2009 a začal v New Yorku pobočku brzy po ,druhý přijal jeho první michelinskou hvězdu v roce 2012Zastrčený v klidné uličce v módní čtvrti Gangnam ( jste možná slyšeli o tom ) ,restaurace Soul jemalé a klidné místo, s moderním, decentní dekor, který konfrontuje pěkně s vzrušující, pestré kuchyně. < /p>
Jung Sik Dang kombinuje vynalézavost a dokonalé formy, zhasl pokrmy, jako mísy z rajčat želé, bazalka sorbet s čerstvou zeleninou, všechny smíchají u stolu v moderní rotace na bibimbap (tradiční jídlo z rýže, zeleniny, masa a chilli pasty, které jsou míchané dohromady těsně před jídlem ). Křupavé bůček ,jádro korejské kuchyně nazývá samgyeopsal , je intenzivně bohatý, a hedvábné čokolády se podává v malých tradičních kimchi hrnce vyrobené z čokolády, které jsou zdobené dort drobky a jedlé květy.
Congdu
Congdu má neuvěřitelnou polohu - uhnízděný uvnitř Historie Seoul National Museum s terasou s výhledem na osvětlenou nádvoří. Ale uvnitř ,vkusné, lehce generické dekor slouží jako nenápadný pozadí na potraviny, které dokáže být jak zdravý a plné chuti. Použití převážně místních surovin, jsou nastavené menu uspořádány podle barvy - výběr z oranžové, zelené nebo bílé -., A tam jela carte menu, stejně pokrmystandout patří pomalu pečené vepřové černý ( z Jeju Island Koreje ), vařeného po dobu 48 hodin zvýšit chuť ;ječmen bibimbap s hnědým pasta fazole, spolu s čerstvě tofu a dezert tofu krém tiramisu s espresso a borovice ořechové protlaky.
jídlo není útok na smysly s typickou teplo a ostrost tradičních korejských jídel. Spíše, Congdu jedinečný odvolání je, že nabízí jemný a rafinovaný úvod k většině běžných příchutí Koreje, jako třeskot kysaného zelí a mírně kyselou slanost pasta fazole.
Si Hwa Dam
Z restaurace v muzeu do restaurace navržen jako muzeum, nádobí na Si Dam Hwa (5-5 Itaewon - dong, Yongsan - gu ; 82 -2-798-3311 ) v okrese Yongsan jsou téměř příliš krásné, aby jedl. Podávat se umělecká díla přestrojené za jídlo, Si Hwa Dam poskytuje smyslový zážitek na rozdíl od jiných v Koreji. V restauraci se jméno překládá k " poezii, malířství a konverzace ", a toto téma ovlivňuje vše, od restaurace interiéru ( skříně plný starožitností, dřevěné stoly, bohaté denního světla ), na poetických menu a jednotlivých jídel, které se zdají být 3D ztvárnění scén z přírody.hmotnost oblázků může obklopit jídlo, zatímco květy tophromada sušených jahod, hrušek a lotosu ovoce. Jeden parabolu, s názvem "pole pšenice zrání ve slunečním svitu ", je uspořádán navodit přesně to, s ventilátorem trávníků napodobování spršku pšenice. Když se vaše rezervace, budou také požádat o fotografii, vám říkám, proč by zkazit překvapení
. Poom Soul
Nachází se na vrcholu hory Namsan, s okny od podlahy až ke stropu okny, které nabízejí úžasné výhledy, Chef Young Hee Roh pracuje kouzlo v Poom, vytváření nových nabídek každou sezonu, že jsou inspirovaný korejské královské, nebo Banga , kuchyně. Její využití sezónních surovin nenínová věc, nebotrik - to je vlastně založena na korejské tradice. Korea má čtyři zřetelné sezóny, každý se svými vlastními dominantní složku, a mnoho jídel jsou určeny ke konzumaci pouze v určitých obdobích roku, jako jsou studené nudle v létě. Jídlo v Poom se řídí těmito omezujícími.