-
Penang, Malajsie je známý jako jeden z největších světových Hawker měst. Nejlepší jídlo není nalezen v restauracích, ale doslova tisíce stánky s občerstvením, které obvykle slouží jeden podpis jídlo -. Častorecept, který se dědí z generace na generaci
Penangites jsou přijímána jíst na těchto stáncích od okamžiku, kdy to děti a obvykle přijmout své rodiny oblíbená místa od mladého věku. Jak oni zestárnou, tak větev ven, a foodies jsou na pozoru místa, které přidávají twist ke starým chutí, jako dělatzvláště křupavé ústřicové omeleta (vaječná omeleta s zadávací čerstvých ústřic ) nebo pomocí úhoře koule místo rybí kuličky v jejich wonton mee (nudle a wonton polévka ).
Při cestování, moje technika pro nalezení nejlepší místa k jídlu, je zeptat se těch v obraze, pak se podívejte se na místa, která si uvedenénejvíce. Ale zeptejte se žádné místní potravin znalec v Penangu, kde se jejich oblíbené stánky jsou a každý vám dá mnohem různé odpovědi.
" Některé stánky jsou známé jakonejlepší jen proto, že měl tu pověst let, " Chris Ong, foodie mimořádný a majitel hotelu, řekl. " Při pokusu o potraviny, nemusí být lepší, než jiná místa, ale místní obyvatelé si myslet, že je to skvělé, protože už čekají, až na to léta. "
Jak jsem večeřel v potravinářském stánku po bufet, při hledání svého osobního favorita, byl jsem překvapený, že vidí velmi nemnoho non - asijské tváře. Mnoho návštěvníků Penang nejíst na stánky s občerstvením ( něco jako nebude na chvíli Louvre v Paříži ) anejpopulárnější omluva jestrach z bakterií. Ale pokudmísto vypadá prostě příliš výstřední, nebo se nachází na provozu ucpaný chodníku, měli byste být v pořádku.
" Pokudwok zůstává horká ajídlo je čerstvé tu velmi malá šance, bakterií, " můj přítel Joann Khaw ,místní pěší průvodce, řekl mi. " Lidé nikdy zle od rušných stánky s občerstvením. Jste větší šanci dostat něco z restaurace. "
Po odběru vzorků tolik jídla, musel jsem přiznat, že jsem nikdy věděl, že jsem byla schopná sníst tolik. Naštěstí čtyři až pět jídel za den char kwey tiaw ( smažené nudle v sójové omáčce s vejcem a různými doplňky ), Asam laksa ( Penang slavný, nepopsatelně dobré kari nudlová polévka ), rojak ( ovoce a zelenina salát v sladké tmavé garnátů pasty ) a mnohem, mnohem více, jde dolůmnohem jednodušší než těžší západních potravin. Plus, jsem docela přesvědčen, že jemné čerstvé ingredience kuchyně Penang z něj činí jeden z zdravějších stravy na světě.