-
Tam je něco nevysvětlitelně přesvědčivý o divoké North York Moors, Británie je druhá nejstarší národní park, založený v roce 1952. Krajin v Yorkshire neustále mění podle měnících se oblohou, od bezútěšné zimní mlhy na veselé jarní erupce narcisy. V létěvřes rašeliniště jevlající koberec fialové, na podzim se lesy jsou zářící barvy.
Ale zeptejte se Aidan a Sue Nelson, co děláregion zvláštní a budou odpovídat bez váhání :jídlo a lidé, kteří produkují jej. Až do nedávné doby, vyhledáváme pro kvalitní místní produkce v tomto vzdáleném větrném pruh severní Anglii byl jako lov pro jehlu v kupce sena - příliš mnoho zemí pruhy, příliš mnoho údolí, příliš mnoho back -of - mimo farem. Takžemístní pár vytvořil Yorkshire Food Finder stezky, kulinářské výlety nabízí vhled do toho, jak se tvoří v regionu speciality, chované nebo pěstované. " Vždycky jsme byli zajímat, kde se věci pocházejí apříběh za nimi, " řekl Aidan. " Takže jsme mluvili s nejlepšími šéfkuchaři Yorkshiru a požádal je, aby odhalit jejich dodavatele. "
byl zahájen v listopadu 2012,15 šesti-až 10 hodin tras jsou zaměřeny na závažné foodies a navrženy tak, aby ukázat tvrdou práci a vášeň, která jde do výroby Yorkshirských nejlepší grub. V závislosti na ročním období, zájezdy rozsah od uzenářských mistrovských kurzů u The Inn Star v malé vesničce Harome jelenu pronásledování v areálu barokního zámku domu Duncombe parku. Existují behind-the- scenes návštěvy často uzavřené -to- the- veřejné, rodinné podniky, jako jsou Šťastné klusáků Anny na trhu města Howden, který získal v roce 2012 Good Pig Award za venkovní chovaná vepřového masa, a Oceněná Justin Staal v udírně v obci Long Riston, který dává uvnitř lopatka na kouření masa a ryb. Mnoho tras konci s večeří, která dělávětšina z místní produkce v jedné z velmi považovaných restaurací nebo gastropubs v okolí.
Hvězda 10 hodin po celý rok Botton je Up ! stezka, která upozorňuje na místní sýr a pivo, je Botton mlékárna v malé North Yorkshire vesnici Botton, dosáhl v úzkém pruhu země, který se vine předcházející suché kamenné zdi, med - barevné Yorkstone vesnic a polí, kde červená tetřev, bažant a potěžkal ovce volně pohybovat. Zde sýr -maker Alastair Pearson má 90.000 l mlékaročně od pěti biodynamických farem a změní ji do obrovských kolech ořechový, mušelín - balené cheddar, krémovou Brie, ve švýcarském stylu horské sýry, Gouda a zralé, kyselý Tomme. Jak se vede návštěvníky přes složitého procesu ohřevu mléka na 32C, přidání syřidla, řezání tvaroh a tvarování - vše provádí ručně - je zřejmé, že sýr tvorba je jakumění a exaktní věda. Odtud ,stezka vede přes vřesoviště a dolů do vesnice Cropton a Velké Yorkshire pivovaru, se sídlem v roce 2010, je ochutnávka jejich sladová, chmelová piva, jako je Yorkshire ležáku a dva kuchaři ,zimní pivo infuzi s muškátem a skořice a inspirované místní kuchaři Andrew Pern (Star Inn ) a James Mackenzie (Pipe and Glass )
Od Botton silnici Lužičtí Srbové 45km jihozápadně do Sutton Bank, popsaný Všechna zvířata velký a malý autor James Herriot, že mají " nejlepší výhled v Anglii ". Z tohoto Věk železné hradiště, postavený v roce 400 př. nl, názory zamést dolů z North York Moors a znovu údolí Yorku a údolí Mowbray ke vzdáleným Pennines ,nízkopodlažní Pohoří někdy přezdívá "páteř Anglie ".
O pár kilometrů odtud je ochutnat tradice Opatská Zavřít Farma v obci studené Kirby ,ohniskem 10 hodin Maso ME v hotelu Star stezky, která prezentuje vzácných plemen a řeznictví dovednosti. Zderodina Ashbridge láskou pečuje rodilý anglický plemena jako Gloucester Old Spot a sedlovou prasat, a Longhorn a Dexter dobytek ,posledně známá pro své krémové žlutého tuku a mramorování v jeho mase. Tato výjimečná kvalita přitahuje pozornost některé z nejlepších restaurací v Londýně, sefarma dodává Gordon Ramsay je Savoy Grill, Fergus Hendersona St John a Jamie Olivera Fifteen mezi ostatními. Prohlídka pokračuje s řeznictví dovedností mistrovské třídě v řeznictví Taste tradice 13km daleko v tržní městě Thirsk, kde se účastníci učí, jak řezník prase a co nejvíce každé z řezů, při přípravě půl tepelně neupravené prase, aby se domů a užívat si.