-
Ačkoli foodies vydávají na poutě do Hong Kongu Kantonská sponky, jako dim sum a grilované vepřové, kvalitní francouzské nebo japonské nebylaremíza. Ale to by mělo být, v závislosti na zbrusu nové 2013 Michelin Guide pro Hong Kong a Macau.
Roční hodnocení, které bude vydáno v březnu v USA, ale je již skladem v místních knihkupectvích, ukazuje, že i když tříhvězdičkové volby v Hongkongu, které se ustálí na čtyři restaurace ,počet dvou hvězdných příjmy má skočil 10 až 13, a devět nových restaurací chytili jednu hvězdu.
Ačkoli čínské restaurace ještě tvoří většinu zahrnutých restaurací, nové dvouhvězdičkové možnosti jsou drahé japonské klouby : Sushi Yoshitake a Ryu Gin. Jejich příběhy jsou rovnoběžné. V obou případech, slavné Tokyo - založené kuchaři ( Masahiro Yoshitake a Seiji Yamamoto, v tomto pořadí) se rozhodl rozdělit a otevřít druhou výstupní mimo Japonska, výběru Hongkong jako sweet spot, částečně proto, že mohou snadno rozdělit svůj čas mezi jejich dvěma restaurace, ale také proto, že mohou používat stejné čerstvých surovin pilotovanými v deníku. Sushi Yoshitake jemalý osm- sedačková společný schovaným The Mercer ,boutique hotel v Sheung okolí Wan. Ryo Gin se nachází v glam umístění na 101. patře nejvyšší mrakodrap v Hongkongu ,International Commerce Centre v oblasti West Kowloon.
Tam jsou také monstrózní devět nových restaurací, které pytlích jediné hvězdy. Patří mezi ně The Principal, která podává kreativní, moderní evropské kuchyně pod dohledem šéfkuchaře, který vyzdvihuje z Kanárských ostrovů, steak útočištěm Strip domu, a Zhejiang Heen, které dodávají chválil homestyle ztvárnění podpisu pokrmů, jako dušené vepřového bůčku a olihně od Zhejiang ,pobřežní čínská provincie jižně od Šanghaje známý pro jeho řízení, čerstvé mořské plody. Jiné pozoruhodné zmínky zahrnují inovátory, jako francouzsko- japonské jaderné syntézy hotspot Tate a italsko-francouzské restauraci L´ Altro.
Nedávné otvory podle mezinárodně známých celebrit kuchaři, jako je New York veteráni Mario Batali, Michael White a Ferran Adria chráněncem Paco Roncero prokazuje Hong Kong jeslibným místem pro nové jídelny podniků. Co víc ,současný buzz kolem města je, že Heston Blumenthal legendární britské Fat Duck restauraci, která má tři hvězdy jeho vlastní, je scoping z možností pro případné nové umístění.
Poslední star kuchař na milost městské břehy, když je Jason Atherton ,zázračné dítě, který se zlomil osvobozený od říše Gordon Ramsay v roce 2010 a jehož restaurace v Londýně, Šanghaji a Singapuru přilákaly mnoho ocenění v krátkém času. Jeho poslední podnik, malé tapas restaurace 22 Lodě Wan okolí Hongkongu Chai, přitahuje hodin - dlouho čekat ( vzhledem k jeho ne - rezervace politiky ) od jejího otevření října.
Hana R Alberts jeHong Kong Localite pro BBC Travel