-
Řezná do holuba b´stilla ( slané, sladké koláč s jemným pečivem) uvolní opojné vůně skořice, nové koření a zázvor, které pohltítabulky. Tento slavný pokrm, známý pro jeho nečekané melding sladké a slané chuti a jeho dokonale vyvážené hladké a svěží textury, jepříkladem všeho, co je skvělé o marocké kuchyně - rozplývající se nabídka masa, aromatické a chutné přísady, a prezentace, která je divadelní a nádherný.
Dokonce ateisté najít Foodie náboženství v Marrákeši, kde nádobí stále přicházejí, dokud protest " Alhamdullilah " , nebo " Chvála Bohu ". Představte si, že breakfasting na beghrir, palačinky s houbovitou strukturou lívanec pokapané medem kaktusu květ, bohatě oběd na mechoui , pomalu pražené mandle plněné jehněčím podávaný s olivami římského kmínu, a < em > khoobz ( chléb);., a po několika kolech se souqs, svodu chuť naslané, sezónní tagine ( claypot guláš)
Zde jsou první desítce důvodů, proč foodies by měla klesnout, co dělají, a míří do Maroka.
Mají ruku zvedl ve Španělsku oblíbené složky
Stejně jako mnoho pokrmů Fassi, b´stilla má své kořeny v Andalusii - je to z té části Španělska že ingredience jako olivy, ořechy, mandle, pomeranče a švestky přišel a kde byl vytvořenslané, sladké technika. Tyto složky a mnoho dalších bylo včleněno do národní kuchyně, obohacuje oblíbené jako kuskus ( načechraný krupice podávané s pomalu vařil hovězí, kuřecí nebo zeleniny ; tradičně podává v pátek ), m´choui ( kořeněné pečené jehněčí ), harira (tlustý, často jehněčí -based, luštěninová polévka ochucená rajčaty, cibulí, petrželkou a koriandrem a skončil s squeeze citronu ), tajine (pomalu vařené, vysoce ochucené dušené mas, zelenina a / nebo ovoce vařené v kónické kameninových květináčích přes uhlíky ) a kefta ( kořeněné mleté jehněčí sloužil jako kebab nebo tajine ).Nemusíte opustit vegetariány doma
Vegetariánská verze nádobí Maroka není neobvyklé ,tradiční první kurz z pestrých vařených salátů je téměř vždy vegetariánské. Budete mít možnost ochutnat všech těchto pokrmů a mnoho dalších.Levné jí jsou na ulicích
Ujistěte se, že jste ochutnat některé potraviny ulici, taky - hlemýžď polévka, grilovaci jehly ( kebab ) a kefta sendviče jsou vynikající a nebezpečné rovným dílem ( považují sami sebe upozornil ), ale pražené kukuřice a čerstvě upečené koblihy, marocké palačinky a cukroví plněné khlia ( nudličky skopového zachovány v tuku ), jsou bezpečné a oh - tak - chutné. Také báječné jsou b´sara ( široký - bean pyré s kmínem, olivový olej aposypat papriky ) slathered na čerstvě upečený khoobz ( placka ), ajemné < em > Cornes de gazela ( roh ve tvaru taštičky plněné mandlovou pastou, namočený v oranžové vodě a posypané cukrem ).quenchers Žízeň
Pro doprovázet své jídlo, existuje spousta tipples v nabídce. Čerstvě vymačkané aseer limoon ( pomerančový džus), je k dispozici všude, jak je sladké a voňavé thé b´na NA ( mátový čaj ) a qahwa ( káva ). Marocký káva je silná, krátká a podávané s kořením, ale lze objednat s cukrem ( wa Sukkar ) , nebo bez ( bla Sukkar ) ; pokud chcete ve francouzském stylu pohár, požádat o kavárně noir ( černá) nebo café au lait ( s mlékem ).Budete chtít sklenici SAV Blanc s tím
Ačkoli Maroko jemuslimská země, tam jevynikající nabídku místních vín z čeho vybírat. Dědictví francouzského mandátu, v zemi vinice (60 % z nich se nachází v okolí Meknès a Fez ) produkovat extrémně quaffable ročníky od 14 označení Origine d´ Garantie ( AOG ) a jeden Appellation d´ origine contrôlée ( AC ). Stand - out produkty patří Medaillon Sauvignon Blanc a Cabernet Sauvignon ; Les Coteaux de l´ Atlas 1er Cru Rouge a Blanc, S de Siroua Cabernet Sauvignon, růžová a Syrah a Le Val d´ Argan´s El - Mogador červená a bílá. Všimněte si, že špatná dopravní a ve sklepě vína zde může znamenat, žekořist sazba je poměrně vysoká - pokud narazíte narozmazlená láhev nebojte poslat zpět. Místní ležák Vlajka Special, a můžete také někdy také objednat Casablanca.viny -free dezerty
Jen málo věcí, aby Marrakshis šťastnější, než vidět hosté jíst s chutí, tak dál, dělat svou část pro mezinárodní vztahy a mají dezert. Ponechat prostor pro kaab el - Ghazal ( ve tvaru půlměsíce " Gazelle roh " cookies plněné mandlovou vložit a protkané oranžovo- květ vody) nebo dezert bastilla ( vrstvy listového těsta se smetanou a praženými oříšky ).