-
povzbudit chuť k jídlu pro španělskou dobrodružství s tapas v Barceloně, prozkoumat skryté pláže a pobřeží, který inspiroval Salvador Dalí na pobřeží Costa Brava, toulat se ulicemi středověkého Girona a končí svou cestu v alpském národním parku.
Nejlepší pro tapas : Barcelona
Další informace
V spletitých uličkách Barri Gotic ( Katalánština pro " Gotické čtvrti " ), tapas je především o tradici. Kamenné budovy nejstarších v Barceloně okolí barů přístřeší tapas, které vykazují trvalé věrnost dvou jednoduchých pravd : za prvé, se z těch nejvybranějších ingrediencí, v konfliktu s nimi tak málo, jak je to možné, a za druhé, ty nejlepší věci přicházejí v malých baleních. Slavný El Xampanyet jeprvní zastávka na tapas procházet řídí potravin kritik Bego Sanchis, majitel Cook & chuť v tomto ohledu odvážného španělského regionu, putovat mezi tradičními tapas barů v Barceloně, prozkoumat opevněné město Girona a probudit své smysly v srdci Dalího vaření škole, a tam jeatmosféra neomezené souručenství Katalánska. Křik, aby se sama slyšela - a protože to je to, co člověk dělá ve španělském baru - Bego objednávky cava a pikantní boqueróns en vinagre ( bílé ančoviček v octě), které jsou intenzivní a pikantní. Po vyprázdnění naše brýle, jsme napříč davem La Rambla k Quimet i Quimet ,miniaturní bar, kde jsou stěny přeplněné s lahví vína a plechovky mořských ryb. "S tapas, nejvíce myslet na baskické tapas - ty malé kousky chleba s jídlem na vrcholu, postavili podél baru, " Bego říká, jako bychom uvažovat o naší objednávky - porce krevet ančovičkami, a mušlemi, všechny umístit do stínu tím, nádherný losos, med a smetanový sýr směs, montadito de lososa. " V Barceloně, tapas je více o konzervaci ,nejlepší mořské plody z plechovky, a hlavní jídla v menších porcí. " Vzhledem k tomu, že je něco neodolatelného o cestě definované jídlem - a rozhodně ne proto, že jsme stále hlad - Bego vede nás zpět k Barri Gotic a Xarcutería La Pineda, zde od roku 1930. Velké nohy šunky visí nad cava - popíjení regulars. V barmani připojit přátele a zákazníky, jedna a ta samá, pro klidné konverzací v katalánštině. Čas od času, někdo dostane do názvu doprovázet Carlos Alcayna ,pravidelné, který sedí v rohu brnká na kytaru mezi doušky návrhu vermutu. " Dřív jsem pracoval přes silnici a sem na oběd, " říká Carlos. " Nyní, La Pineda je moje kancelář. " Snažíme plátky jamón Ibérico ( kýty ) a konzervy holicích škeble podávané s krvavě rudá vermutu. Ačkoli nakousnutá ,jídlo je téměř náhodné. " Tapas jespolečenská událost, " říká Bego, "důvod dohnat s přáteli. Úloha potravin je přivést lidi dohromady. "Kde se najíst ( více)
Pro tržní stylu vzít na tapas, vyhledávat Pla ,bar v klidné uličce barcelonské Gotické čtvrti. PLA šéfkuchař, Sergio Sánchez - Montijano, neumožňujestředověká výzdoba krotit své moderní středomořské daří s pokrmy jako dušené jehněčí v jeho vlastní šťávě, lehké bílé fazole pyré, prosklené brambory a pórkem s nádechem tymiánu ( síťový od £ 17).