-
Deset gurmánské pobyty, které nabízejí jedinečné zážitky potravin, plus, kde se najíst, spát, obchod a pití.
Oxford, UK
Home až do středověku vápencových budov, polí, kanálů a některé země nejoblíbenějších hospod, tento podstatný univerzitní město má také vynikající místní jídlo scénu s prosperující zemědělce " trhy v Gloucester Green, Cowley a Wolvercote, apočet restaurací, jako v trezoru, že lokálně zdroj nebo dokonce rostou vlastní produkci. ( visitoxfordandoxfordshire.com )nachází v 1898 viktoriánské zimní, Gee jeOxford kulinářské památka slouží z místních zdrojů, sezónní britská jídla, jako je smažený pstruh říční v hnědé krevety másle s dušenou špenátem, 15,50 liber, a kachní konfit, celerovou kaší a karamelovou šalotkou, 17,25 liber, plusvelkou hodnotu dvou chodech menu, 23,50 liber, která se podává od pondělí do soboty.
stánky a obchody z 18. století tržnice patří Pieminister s jejich oceněné kuře koláče Aragon s česnekem pečeným, vermut a estragon, 3,95 liber ( přidat kaši s omáčkou na 1,85 liber ), a Oxford Cheese Shop pro semi-soft Oxford blue.
Na 769 roků starý ,Bear Inn je Oxford nejstarší hospoda. Přijďte na půllitrů Scholar a Prospect piv z místního pivovaru Shotover, oba 3,40 libry. (01865 728 164 ; 6 Alfred St )
Ložnice v Ethos přicházejí v neutrálních tónech a květinové tisky a mají king - velké postele s koženými čela, masážní sprchou a kuchyňským koutem. Snídaně koš naplněný vdolky, ovoce a pomerančové šťávy se každé ráno dodat. Čtyřhra od 102 liber.
San Sebastian, Španělsko
Na jižním pobřeží Biskajského zálivu s nádhernými plážemi a okouzlující promenádou, tento kulinářský powerhouse nabízí desítky pintxos barů a další michelinské hvězdy na obyvatele, než kdekoli na světě. Jeho Cantabrian moře je známá pro tuňáka Bonito, baby chobotnice, kraby a nabídka, hedvábné ančovičky. Naučte se vařit místní pokrmy z mořských plodů, jako jsou txangurro al Horno ( pečené krab - viz recept ), se San Sebastián potraviny, tříd a výlety od 55 liber. ( sansebastianturismo.com )Moderní, živá bistro La Fábrica nabízí místní jídla, jako txipirones rellenos en su Tinta ( chobotnice v černé inkoustové omáčce ), koxotxa ( štikozubce líčka na petrželovou omáčkou ) a marmitako ( rybářský guláš) jako součást jejich smlouvat tříchodová večeře, £ 20, včetně vína.
vyzvednout nějaké plátky Jamón Iberica de Bellota, od £ 57.66/kg, txistorra ( Basque chorizo ), 1,95 liber, a Masia El Altet extra panenského olivového oleje, 12,95 liber, z gurmánských lahůdek Zapore Jai. Podívejte se na značení výrobků Eusko, které zajistí baskické pravost.
zápasy tradičně zařízené a místní navštěvované pintxo bar Gandarias pro sagardoa, tangy Basque jablečný mošt, 85p, lokálně sklízené Txakoli bílé víno, 1,35 liber, a patxaran, bobule, trnek a anýzu likér, 2,53 libry.
přehnaný hospodští Leire a její matka Carmen run Bellas Artes ,rozbíjet trochu penzion s pohodlné, jednoduché čtyřhře s odhalenými cihlovými, malé balkony a čerstvé květiny. Čtyřhra od £ 60.
Dublin, Ireland
Dublinu jídlo revoluce přinesla irském hlavním městě mnoho specializovaných obchodech, skvělé restaurace, roztomilé kavárny a vaření školy (zkuste dublincookeryschool.ie a cooksacademy.com ) - tedy nic z mnoha hospod, které byly po staletí. Strávit nějaký čas poznávání města a jeho kulinářské tajemství na turné s Fabulous Food Trails. ( visitdublin.com )Po jeho panování v mincovně, Michelin oblíbená šéfkuchař Dylan McGrath nyní předsedá neformální Rustikální Stone. Zkuste své štíhlé sweet chilli papričky plněné tuňákem tatarák a avokádem, 2,75 liber, pakhovězí filet zdobené houbami duxelles a holandskou z kerblíku a estragonu, 24,70 liber, sloužil prskající na leštěných horkých kamenech.
Pick up klobása rohlíky na Lolly a kuchaři, 3 libry, hnědý soda bread na Luxusnější Fallon & Byrne, 1,53 liber, a Killeen kozím sýrem, £ 22.15/kg na Sheridans. Beshoff slouží to, co mnozí považují Dubliners nejlepší světové fish and chips, 6,40 libry.
Down a Guinness v pohádkové konverziChurch, kde Handel cvičil jeho Mesiáše. Fitzgerald je dobré pro skořicí a šlehačkou horkou čokoládu, 3,83 libry. Po jídle na michelinskou hvězdou první kapitole, dokončit jídlo města nejlepší irské kávy, 6 liber.
číslo 31 se nachází mimo klidné racky a má propadlé obývací pokoj a svěží zahrady. Oni vyhráli ocenění za své snídaně, servírované na glassenclosed terase, ze je zase pověstné, domácí granola, hub frittata a brusinkovým matice bochníku. Čtyřhra od 115 liber.