-
Od kopání do červeného prachu vvnitrozemí skotu shromáždit na plovoucí nad Velkého bariérového útesu, strčil do nejčerstvější pobřežní kuchyně a sledování dingoes na deštný prales potažené mělčině, prozkoumatto nejlepší z Sunshine státu Austrálie.
Noosa : Nejlepší jídlo
Přicházejí před úsvitem. Osamělý vůz zastaví, pak dva, paktucet. S látkové tašky zastrčené pod paží a pochodněmi sepjaté v ruce ,skupinky dychtivých gurmány dělá jeho cestu podél hrany předměstské fotbalovém hřišti na nenápadné řetězci plachtou pokryté stánky - Noosa Farmers ´ Market .Torchlight odhaluje kypré jahody pěkně nahodile vedle beden les - zelené avokádovelikost tykve, energický Karambola, a passionfruits jako kriket míče. Zatímco stánkaři spěchat dotváří na svých displejů, jsou manga vymačkané prsty expertních zákazníků, jsou pevně stáhl hrozny vyskočila do úst, a ananasy jsou vzhůru nohama, aby se přičichl - jediný způsob, jak měřit jejich sladkost. Kromě ovoce, čerstvé řemeslník chleba, sýry a exotické míchané nápoje, jako "zlaté kiwi sladkou chilli omáčkou " nebo " liči balsamico " jsou ve vysoké poptávce.
V době, kdy je slunce, a hlavní davy dorazí ,ranní ptáčata jsou hotové, usadí na ploché bílé kávy a volného výběhu vejce a slaninou rollu. " Lidé milují své jídlo tady, takže většina z nejlepších věcí je pryč brzy, " říká jeden zákazník s několika nákupními taškami u nohou. " Někdy je to jako prodeje ledna, nebo začátkem dostihu. " On šklebí široce. " Jsme všichni velmi pěkné na sebe, samozřejmě. Ale je to konkurenceschopný. "
malé pobřežní čtvrť Noosa, s jeho zlatými plážemi a uvolněný hippies kořeny, se může zdátnepravděpodobným kandidátem jako neoficiální Queenslandu kulinářské kapitálu, ale jeho poloha mezi čerstvými plody moře na pobřeží a hospodářských zboží z okolních kopců vidělměsto získá pověst, která láká návštěvníky z celé země.
Across Noosa, kavárny a restaurace trubka své místní zboží, od Cedar Street Halloumi - ze strany bývalého jazzového hudebníka v nedalekém Maleny - na čerstvou kávu Clandestino, pečené na okraji města. Na shorefront Noosa Heads, můžecinkot a klapot talíře a příbory být slyšet přes havárii vln a výkřiky gambolling, mokré vlasy dětí. Berardo Bistro na pláži je plná strávníků se těší jemně ochucené Noosa klíče kraba a Mooloolaba krevety utrhl z vod podél pobřeží.
Místní vaření učitel Gail Rast pořádá pravidelné kurzy o tom, jak se zdokonalit to, co nazývá " základní Queensland umění " z grilování a vaření mořské plody. "Rozmanitost produkce se můžete dostat do této části světa, je úžasné, " říká, strčil jí do salátu sépie. " A Noosa lidí se skutečně stará o, odkud jejich potraviny pochází, což znamená, že máme skvělé vztahy s pěstiteli a výrobci, a ti zase mají silný trh pro své zboží a může udržet jejich podnikání bude. To funguje docela dobře pro všechny. "
Další info
Noosa Farmers ´ Market se koná každou neděli. Gail Rast hostí půldenní kurzy vaření a prohlídky s průvodcem na trhu ( vaření třída od 80 liber, zájezdů od £ 60 pro skupinu až čtyři ).Kde se najíst
Berardo Bistro na pláži ukazuje to nejlepší z kulinářských chutí Noosa je, z ryb Barramundi a hranolky na místní sépie ( síťový od 15 liber ).Kde se ubytovat
Fraser Island : Nejlepší pro divoké přírody
Luxusnější Hastings Street je doma k pláži Hotel Netanya Noosa ( pokoj od 250 liber ). Ekonomičtější variantou je zůstat dále ve vnitrozemí na Verano Resort, v blízkosti Noosa řeky a jezera Weyba. Nabízí stylové, open - plan apartmány s balkonem ( pokoje s vlastním stravováním od £ 85).
Dvě rybáři stojí po kotníky v pěnivého příboje,rovný zlatá linie pláže táhnoucí se téměř až k obzoru na obou stranách od nich. Dingo - australský med - barevný divoký pes - putuje po okolí, jeho forma zdvojnásobil v reflexi mokrého písku pod jeho tlapami. V dálce, na vnějším okraji rozsáhlého tropických deštných pralesů vln v lehkém vánku.